iPod New 2nd-gen nano buzzes

cgi101

macrumors member
Original poster
Feb 13, 2006
60
0
My brand new 8gb 2nd generation ipod nano emits a high pitched buzz. This buzz is heard at all times while the ipod is on, regardless of if the backlight is on or off. It is VERY noticeable in a quiet room, and I find it problematic!

What have other nano owners found? Do you have the buzz or not?
 

840quadra

Moderator
Staff member
Feb 1, 2005
8,150
3,406
Twin Cities Minnesota
I have had mine since Wednesday last week. No issues as of yet. Quiet as a thumb drive .

I wonder if something is shorting out the internal speaker or something along those lines?
 

cgi101

macrumors member
Original poster
Feb 13, 2006
60
0
I've also just noticed the weird fluctuating electrical sounds it makes when 'seeking' (e.g. if I skip ahead or back a few songs while playing). Do others have this as well?
 

840quadra

Moderator
Staff member
Feb 1, 2005
8,150
3,406
Twin Cities Minnesota
cgi101 said:
Is yours a black 8gb too?
Nope it is a 2gb, however Ars Technica appears to state that the internals are the same with the exception of memory chips holding more on the 8gb model.

I know of a few others on these forums that have the black 8gb, I haven't seen any complaints from them yet. I would recommend exchanging yours if it is doing these strange things, I am sure if it is reproducible, you won't have any issues.
 

cgi101

macrumors member
Original poster
Feb 13, 2006
60
0
I checked at the apple support discussions, and apparently others are having this problem as well. In addition, we are having a problem where the screen is blank white when you turn the ipod on by turning the hold switch off.

Anyways, if anyone else has this problem, check out:

http://discussions.apple.com/thread.jspa?messageID=3162410
and
http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=647069

I called Apple Support today about my problem. After explaining the problem with the high pitched buzz, the support representative told me we'd have to exchange it for a new one. He didn't ask me any further questions, or even ask if I had tried to restore the iPod.... so maybe they already know about this problem? Someone on the apple discussions (see above links) said the support rep told them it's a known problem they are investigating...