New 6s+ showing 177gb of cellular data usage

Discussion in 'iPhone' started by ajm222, Oct 2, 2015.

  1. ajm222 macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 19, 2012
    #1
    That doesn't make sense. What does everyone else see on theirs?
     
  2. edlex macrumors 68000

    edlex

    Joined:
    Apr 14, 2010
    Location:
    Miami
    #2
    Mine shows 29.4gb for current period
     
  3. ajm222 thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 19, 2012
    #3
    That actually makes me feel a little better
     
  4. doboy macrumors 68000

    Joined:
    Jul 6, 2007
    #4
    Did you restore with your previous backup?
    My restored 6s+ is showing 19GB.
     
  5. lordofthereef macrumors G5

    lordofthereef

    Joined:
    Nov 29, 2011
    Location:
    Boston, MA
    #5
    I never understood what "current period" meant in these statistics. I wish I could just insert when my bill cycle ends and it resets automatically. Otherwise the statistic is worthless to me.
     
  6. ajm222 thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 19, 2012
    #6
    I restored from an iCloud backup.

    Given that my carrier says I use between 5 and 10gb/month of data usage, I'm just not sure what this phone is counting, unless it's reporting usage that occurred prior to using this particular phone.
     
  7. Trius macrumors 6502a

    Trius

    Joined:
    Aug 7, 2008
  8. doboy macrumors 68000

    Joined:
    Jul 6, 2007
    #8
    That's what I mean. I think it's cumulative from the previous phone since you restored from that backup.
     
  9. ajm222 thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 19, 2012
    #9
    Yeah, I think that's it. You can reset the counter at the bottom of that settings page. It probably just hasn't been reset in ages. Will reset now and track it over the next month.
     
  10. doboy macrumors 68000

    Joined:
    Jul 6, 2007
    #10
    Yeah it does kinda suck that you can't automatically restart the counter at a set date like on an android phone.
     
  11. ajm222 thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 19, 2012
    #11
    Interesting. Didn't realize you could do that with Android. Nice feature.
     
  12. ielessar macrumors regular

    Joined:
    Apr 29, 2015
    Location:
    WJ
    #12
    I think this number is associated with the SIM card you are currently using as well as the carrier settings for that particular sim card. I have 2 sim cards, every time I insert one the number changes, though I'm on the same phone and not restoring/updating or whatever.
     
  13. ajm222 thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 19, 2012
    #13
    That would make sense.

    I reset my stats and now show only 19mb since last night :)
     

Share This Page