New HD not showing up in Disk utility?

Discussion in 'macOS' started by Tempoe, Aug 10, 2009.

  1. Tempoe macrumors newbie

    Joined:
    Jul 22, 2009
    #1
    Hi, I have my imac apart right now and replaced the internal HD as it was not working. I assume the problem is the new one is not formatted with OSX, so from the INSTALL CD I opened the disk utility and see only one drive called "MEDIA".? Or is that just part of the install dvd that looks like a HD? In the system it shows as not formatted, 0 bytes. When selected in Partition it says :

    "This voume is the startup volume and cannot be erased. Size 7.1 GB The disk is not writable and cannot be partitioned"
    So i guess thats not my new HD I am seeing? Other than that there is only the two OSX install CD icons.

    So my new HD is not showing up or not working perhaps?

    Thanks in advance.
     
  2. TheBritishBloke macrumors 68030

    TheBritishBloke

    Joined:
    Jul 21, 2009
    Location:
    United Kingdom
    #2
    Sounds to me like you either haven't connected it correctly, or the actual drive isn't functioning correctly. Go ahead and check for a loose connection and try again, if that doesn't work, try returning the drive as faulty for a replacement.
     
  3. Tempoe thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jul 22, 2009
    #3
    Yes, that's what I am thinking too, the connections are good.. I will try another HD in the morning, thanks!

    EDIT: It was a bad drive, went and changed it now I'm installing the OS :)
     

Share This Page