New iMac 24" Vista Noise

andywhitt

macrumors member
Original poster
May 15, 2006
41
0
UK
I've had my new 24" iMac now for a few weeks and its perfect.

I'm a .NET developer so i installed Vista, i left it installing and when i came back it was done.

After i clicked the next staged i got this funny noise, like a tapping, the iMac was red hot, so i let it boot into Vista and installed the bootcamp drivers and this noise was still going.

I turned it off for 30 mins, and booted into Vista, Same noise. I rebooted and booted in OS X, no noise.

I'm thinking it the HD making the noise, but i'm not 100% convinced it is. Its coming from the back of the machine, just above the apple logo.

I lurk around a lot of forums and i'm sure i read something about this, but i can't seem to find what i read.

any help would be appreciated as usual.

Thanks

Andy
 

andywhitt

macrumors member
Original poster
May 15, 2006
41
0
UK
After booting into OS X, and give the Windows partition some hammer (e.g searching), the same noise was heard.

It must be the Hard Drive, the end of the drive must be bad. I

assume i'm going to have to battle with customer support. But how do i explain it to them, they'll not understand will they? do they know what boot camp is?

I've got 3 Macs and i've never had to do any trouble shooting before, I seem to remember there is a hardware test on the Installation Disc? will this show a HD error?

Thanks
 

nando2323

macrumors 6502a
Aug 15, 2007
662
0
That definately sounds like the HD to me. From the dissasembly pictures that I have seen on here and other forums that pretty much the exact location of the hard drive. I am a newb to Macs but in the PC world a ticking HD usually means a bad HD. I would return it as soon as you can to them, you have a warranty so put it to use right!
 

cagoenbillgates

macrumors newbie
Dec 4, 2007
2
0
same here

I know it's an old thread, but i'm experiencing the same clicking noise (every 5 seconds or so), only at boot camp partition (last 32GB).

I alsohave the iMac 24", i have a new segatae 7200.11 drive.

Did you return the drive? can the sound be considered "normal" at the last Gb's?
 

andywhitt

macrumors member
Original poster
May 15, 2006
41
0
UK
Hi,

Yeah I took mine into the Apple Store and showed in to a genius. He said they don't support Boot Camp, but agreed it was a Hard Drive Problem.

He did some Hard Drive diagnostics and they came back showing a problem on the drive, so he arranged for a replacement, and everything has been fine since this new Hard Drive.

Hope That Helps

Andy