New iMac AirPort stops working every 15 mins

Discussion in 'iMac' started by Greenhoe, Jul 14, 2009.

  1. Greenhoe macrumors regular

    Joined:
    Dec 17, 2008
    #1
    I just bought a new iMac from best buy a couple weeks ago and all of a sudden the other day my internet on my iMac just will stop responding. The Airport still says I have a full connection although firefox and safari will just not load. I have to turn the airport off then back on to get safari and firefox to start working again.

    I was wondering if any of you know why this may be happening and if there is anyway to try to fix it or should I go take it up to the apple store, also would a fresh install may help?
     
  2. Hellhammer Moderator

    Hellhammer

    Staff Member

    Joined:
    Dec 10, 2008
    Location:
    Finland
    #2
    What router do you have? Some routers have problems with Macs
     
  3. Greenhoe thread starter macrumors regular

    Joined:
    Dec 17, 2008
    #3
    I have a netgear router, although it's been working for 2 weeks and now all of a sudden just happened.
     
  4. Hellhammer Moderator

    Hellhammer

    Staff Member

    Joined:
    Dec 10, 2008
    Location:
    Finland
    #4
    Sounds like your internet provider has problems, not you. Wait few days and if it doesn't go away call to Apple
     
  5. geoffreak macrumors 68020

    geoffreak

    Joined:
    Feb 8, 2008
    #5
    No, the OP says that restarting the Airport on the iMac can fix the problem.

    The problem is either your iMac's Airport or your Netgear router without a doubt. Try using another router (borrow from a friend if you must) and see if that fixes the problem, otherwise a quick trip to the Apple store can have a Genius look at your iMac.
     

Share This Page