New iMac - install ram before first boot up?

Discussion in 'iMac' started by nvcplus, Nov 30, 2011.

  1. nvcplus macrumors regular

    Joined:
    Feb 23, 2011
    #1
    I am getting a new iMac today. I have already purchased some extra ram. Can I (should I) install the extra ram before I even boot it up for the first time?
     
  2. simsaladimbamba

    Joined:
    Nov 28, 2010
    Location:
    located
    #2
    You can, but you don't need to. If you want to know, that your Mac works fine, start it without the additional RAM first and then upgrade later.
     
  3. colonelbutt macrumors regular

    colonelbutt

    Joined:
    Nov 14, 2007
    Location:
    London
    #3
    I did, just because I could lie the iMac face down on the screen with the protective cover still in place
     
  4. kjid macrumors regular

    Joined:
    May 3, 2011
    #4
    I think it's wise to check if the iMac is indeed working before adding RAM yourself.

    Its not too much hassle to plug it in later.
     
  5. old-wiz macrumors G3

    Joined:
    Mar 26, 2008
    Location:
    West Suburban Boston Ma
    #5
    I would always want to find out if a new system is working normally before adding any RAM.
     

Share This Page