Carrier New iPhone 6 will not pick up LTE?

Discussion in 'iPhone' started by BearsFan4Life88, Sep 20, 2014.

  1. BearsFan4Life88 macrumors member

    Joined:
    Feb 9, 2014
    #1
    HI everyone? My mom just got the 6 (4.7" model) last night from AT&T. We activated it online and everything registered. At first, LTE popped up, then went away and then came back on. Now no matter what, we cannot get the phone to connect to LTE. My iPhone 5 was sitting on 3 bars LTE the whole time. I have tried:

    Toggling LTE
    Resetting the network settings
    Airplane Mode

    And nothing works. She even took it to work today and its still on connected to "4G". The phone is beautiful and works fine other than that. This doesn't mean its defective does it?
     
  2. xraydoc macrumors 604

    xraydoc

    Joined:
    Oct 9, 2005
    Location:
    192.168.1.1
    #2
    Call att. Almost certainly a provisioning issue on their end.
     
  3. AutoUnion39 macrumors 601

    AutoUnion39

    Joined:
    Jun 21, 2010
  4. HiRez macrumors 603

    HiRez

    Joined:
    Jan 6, 2004
    Location:
    Western US
    #4
    One thing to check is are you on a wifi network? When you are, the phone will no longer show "LTE" in the top bar, even if you are able to connect. Disable wifi in Settings to check LTE status if you aren't sure. Airplane mode would not work because that will also disable the cel antennas.
     
  5. BearsFan4Life88 thread starter macrumors member

    Joined:
    Feb 9, 2014
    #5
    Ah. Yeah that makes sense. Thanks guys.

    ----------

    My problem was that I couldn't even get LTE to show up at all. It would just 4G. When connected to wifi, I didn't see 4G.
     
  6. Stevies3 macrumors member

    Joined:
    Mar 26, 2012
    Location:
    Long Island, NY
    #6
    I have the same issue. I was provisioned wrong but that still didn't fix the issue so I'm getting a new SIM card. will report back later today.
     
  7. Spiffyis5150 macrumors member

    Joined:
    Sep 5, 2007
    #7
    The guy at the Apple store that sold me my phone yesterday warned me to activate the new SIM card in the AT&T phone that I bought instead of using my 5S SIM. He said that he had a couple of people come back and complain about not being able to use data on their phone and it turned out to be a SIM problem after they had called AT&T and troubleshooted.
     

Share This Page