New MBP and Bootcamp - Missing Drivers

Discussion in 'Windows, Linux & Others on the Mac' started by ilkevinli, Jun 5, 2007.

  1. ilkevinli macrumors 6502

    ilkevinli

    Joined:
    Apr 8, 2006
    Location:
    NYC
    #1
    Just for those of you who have or are getting the new MBP. The drivers for the video, wired network, audio and isight are all incompatible with the current drivers from bootcamp 1.2 Hopefully apple with come out with an update soon.
     
  2. nateDEEZY macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 24, 2007
    Location:
    San Francisco, CA
    #2
    +1

    I just finished installing windows xp professional sp2 and I'm missing those same drivers.
     
  3. Freyqq macrumors 68040

    Joined:
    Dec 13, 2004
  4. keitaro85 macrumors member

    Joined:
    Jun 5, 2007
    #4
    You can get the ethernet card and video working. You can go to marvell's site to get the yukon drivers, and http://www.laptopvideo2go.com/ to get the video drivers. Only remaining issue is audio :(
     
  5. InSides macrumors newbie

    Joined:
    Jun 6, 2007
    #5
    OK, while contemplating on making the switch, I wanted to check a few more things. As I understood, the LAN issue can now be fixed, and the video drivers can be had from Laptops2Go?

    I have a couple more questions for anyone that has an XP install on the new MBP:

    1. Does the wireless network work?
    2. Does Bluetooth work? More specifically, does the Wireless Mighty Mouse work on a new MBP under Windows?

    I guess no news on the audio driver yet?
     
  6. Eidorian macrumors Penryn

    Eidorian

    Joined:
    Mar 23, 2005
    Location:
    Indianapolis
  7. InSides macrumors newbie

    Joined:
    Jun 6, 2007
    #7
    I guess we are waiting on the Boot Camp anyway. How about my Mighty Mouse question?

    Can anyone confirm that the Mighty Mouse works on a MBP under Windows XP?

    Thanks.
     
  8. lugee macrumors newbie

    Joined:
    Feb 2, 2007
    #8
    Wireless works fine, im not sure about bluetooth.

    I am still trying to find those video and lan drivers.

     
  9. Eidorian macrumors Penryn

    Eidorian

    Joined:
    Mar 23, 2005
    Location:
    Indianapolis
    #9
    Why wouldn't it? Apple doesn't issue drivers for it on Windows as it is. It just makes it an awkward two button mouse.
     
  10. Freyqq macrumors 68040

    Joined:
    Dec 13, 2004
    #10
  11. lugee macrumors newbie

    Joined:
    Feb 2, 2007
    #11
  12. InSides macrumors newbie

    Joined:
    Jun 6, 2007
    #12
  13. lugee macrumors newbie

    Joined:
    Feb 2, 2007
    #13
    im using the driver linked by Freygg and it works fine. the video drivers, anyone found those yet?
     
  14. keitaro85 macrumors member

    Joined:
    Jun 5, 2007
    #14
    Yea the two links provided are correct. You just have to manually install the drivers. Is anyone else having huge issues getting audio to work? Vista installs the drivers, but theres no audio coming out.
     
  15. jeremy.king macrumors 603

    jeremy.king

    Joined:
    Jul 23, 2002
    Location:
    Fuquay Varina, NC
    #15
    Wired...um yes :)
    Bluetooth...yes, I use mine all the time.
     
  16. InSides macrumors newbie

    Joined:
    Jun 6, 2007
    #16
    Thanks - all I needed to know.
     
  17. zinj macrumors member

    Joined:
    May 23, 2007
    #17
    Exact same thing here. Realtek hi def audio but no sound. I suppose I'll just wait for updated bootcamp. Using Vista Ultimate btw.
     
  18. Eidorian macrumors Penryn

    Eidorian

    Joined:
    Mar 23, 2005
    Location:
    Indianapolis
    #18
    What usually happens is that you can get sound via the headphone jack but you won't get sound over the speakers until you have the proper Apple drivers. This happened on my iMac.
     
  19. Help! macrumors regular

    Joined:
    Nov 16, 2006
    #19
    Has anyone gotten the xp drivers to work for the 8600, following the instructions from laptopvideo2go I get an error about missing "nvucode.bin"

    Thanks
     
  20. Freyqq macrumors 68040

    Joined:
    Dec 13, 2004
    #20
    my bluetooth keyboard isn't working right in vista. It will recognize the keyboard and pair with it, but then it immediately unpairs after the pairing is complete and disappears until I search for it again...

    idk what I'm doing wrong.
     
  21. lugee macrumors newbie

    Joined:
    Feb 2, 2007
    #21
    Ive been using the drivers from there too but i get artifacts and it crashes due to the nv_soemthing something.inf
     
  22. lugee macrumors newbie

    Joined:
    Feb 2, 2007
    #22
    OKAY - so i figured out how to get this to work with XP

    You will need this set of drivers and INF Files as your main source of drivers:
    http://www.laptopvideo2go.com/forum/index.php?showtopic=13407

    You will also need this:
    http://www.laptopvideo2go.com/forum/index.php?showtopic=0

    or any of the Packed Files to get the nvucode.bin file from.

    Update the driver via device manager, using the INF from the first link, then device manager should say it cant find NVUCODE.bin, direct it to the 2nd set of files from the link.

    I am sure there is a better way to do this. I will try hosting the NVUCODE.bin or something so people can download it.
     
  23. keitaro85 macrumors member

    Joined:
    Jun 5, 2007

Share This Page