New OS X Server released today

Discussion in 'Mac OS X Server, Xserve, and Networking' started by mmomega, Oct 16, 2014.

  1. mmomega macrumors demi-god

    mmomega

    Joined:
    Dec 30, 2009
    Location:
    DFW, TX
    #1
    New OS X Server released today also.
     

    Attached Files:

  2. RogerB, Oct 16, 2014
    Last edited: Oct 16, 2014

    RogerB macrumors member

    Joined:
    Aug 10, 2004
    Location:
    Tucson, Arizona
    #2
    Can't find it yet. Do you have a direct link to it in the app store?
    Thanks.
     
  3. irnchriz macrumors 65816

    irnchriz

    Joined:
    May 2, 2005
    Location:
    Scotland
    #3
    Is that on the dev portal? Not showing in the App store yet.
     
  4. mvmanolov macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 27, 2013
    #4
    have you installed it yet?

    any issues to report?

    i'm thinking of waiting a month or so to see what craps out and gets fixed before i install on my mission critical system...

    plus i like to do clean installs and won't have the time to do that till mid november at the earliest...
     
  5. ebika macrumors 6502

    Joined:
    Nov 17, 2008
    #5
    I just found out Server 4.0 isn't a free update. That sucks.
     
  6. mvmanolov macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 27, 2013
    #6
    it never is...
     
  7. ebika macrumors 6502

    Joined:
    Nov 17, 2008
    #7
    Ah. Lame.
     
  8. mmomega thread starter macrumors demi-god

    mmomega

    Joined:
    Dec 30, 2009
    Location:
    DFW, TX
    #8
    Nothing yet...seems to have been a fairly painless update overall
     
  9. mvmanolov macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 27, 2013
    #9
    sweet, hope it stays that way :D

    p.s.
    do you have RADIUS running? and if so, did that update without a problem?
     
  10. yukyuklee macrumors 6502

    yukyuklee

    Joined:
    Jan 4, 2011
    Location:
    Boston, MA
    #10
    Man thought the update would be free if you already have OS X server for mavericks...
     
  11. XianPalin macrumors 6502

    XianPalin

    Joined:
    May 26, 2006
    #11
    For anyone that is a developer, a download code is provided on the developer portal, so don't buy it.
     
  12. mmomega thread starter macrumors demi-god

    mmomega

    Joined:
    Dec 30, 2009
    Location:
    DFW, TX
    #12
    I haven't touched in this build sorry I can't be any help there.
     
  13. irnchriz macrumors 65816

    irnchriz

    Joined:
    May 2, 2005
    Location:
    Scotland
    #13
    All working fine, fairly quick to update the server. Will have a play with it today.
     
  14. macsimcon macrumors member

    Joined:
    Dec 3, 2008
    #14
    Oh come on. It hasn't EVER been free. OS X Server used to cost $499, then it was $50, and it's been $20 for the last few years.

    Is MS giving you Windows Server for free? Windows Server can do a lot more than Server.app can, it's true, but you get an awful lot for $20.

    I haven't seen any issues with Server 4 so far, except that NetInstall was turned off by the update, so I had to turn it back on.
     
  15. ebika macrumors 6502

    Joined:
    Nov 17, 2008
    #15

    I should be more specific. Lame that the v3 version of the software won't run on 10.10 so I can use it to manage my 10.9 server remotely. I agree, $20 isn't a big deal. If I do upgrade my server, I hope they've improved it a bit though, ex. reduced the auto-mangling of my Apache web server files.
     
  16. mmomega thread starter macrumors demi-god

    mmomega

    Joined:
    Dec 30, 2009
    Location:
    DFW, TX
    #16
    Yeah, you're telling me. I have 3 Windows Server 2012 R2 machines. No where even close to the $60 that 3 OS X Servers would cost.
    Hell the Windows Server licenses alone are more than Mac hardware + Server.app would cost. Since I could run Mini's with Server.app.
     
  17. mvmanolov macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 27, 2013
    #17
    new server app still working without a hitch for you?
     
  18. mmomega thread starter macrumors demi-god

    mmomega

    Joined:
    Dec 30, 2009
    Location:
    DFW, TX
    #18
    I came across a rather weird issue yesterday.

    I checked my users and groups, which before final version I only had 1 user, me.

    All of a sudden I had 152 users with caution symbols and around 200 groups.


    1st thing I did was a repair permissions and restart, nothing.

    2nd remove all extra users, repair permissions restart, all the users came back within 10 minutes of restart.

    Next, removed extra groups, users, repair, restart, now I can't Screen Share in.
    I can "Connect" and see the shared drives associated with my user name but Clicking ScreenShare asks to enter the username and password. I do and I get denied.

    I disconnect from the server, reconnect using my same username and password and it connects back and shows all the shared files but ScreenShare still won't let me remotely connect in.

    I just need to get time to connect a monitor to the machine and see what's going on.
     
  19. mvmanolov macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 27, 2013
    #19
    could it be that those additional users and groups a part of the system user/groups?

    In Mavericks server if you select "View -> Show System Accounts" or if you press "Shfit+Command+ -) it toggles that feature... if you had done so by accident and then went on to have deleted all of these it could have messed up your server app quite a bit.
     
  20. bearda macrumors 6502

    Joined:
    Dec 2, 2005
    Location:
    Germantown, MD
    #20
    Is the server app licensed on a per-machine basis? I though it was licensed like all other App Store content, 1 purchase for all machines that use the same Apple ID. I'd think it would be $20 flat (as if the licensing fee difference wasn't staggering enough).
     
  21. mmomega thread starter macrumors demi-god

    mmomega

    Joined:
    Dec 30, 2009
    Location:
    DFW, TX
    #21
    True.

    ----------

    I have a feeling you may be right.

    I usually test the upgrade process from dp1-GM note anything and then do a clean install and note if there are any differences.

    I'll do my usual clean install then Show System accounts and see if the exact same issue comes up, if so then it was a total blunder on me.

    and if that's the case, everything has been rock solid.
     

Share This Page