New Problem: RAW in PS CS

Discussion in 'Digital Photography' started by LillieDesigns, Dec 28, 2007.

  1. LillieDesigns macrumors 6502

    LillieDesigns

    Joined:
    Oct 18, 2005
    Location:
    Los Angeles
    #1
    OK, so I have my raw images and want to do some editing. I searched and downloaded the Adobe DNG converter and upgraded my RAW plug-in, but Photoshop CS still won't let me open my files.

    Any suggestions?

    Edit: I clicked "show all files" and finally got a .DMG image to open, but it opens has gray static in CS...what am i doing wrong?
     
  2. Mr.Noisy macrumors 65816

    Mr.Noisy

    Joined:
    May 5, 2007
    Location:
    UK™
    #2
    Which acr (raw plug in) did you upgrade to? I think the latest is 2.4 for CS?
    This is to support the D200 < i think.

    any acr upgrades over 2.4 are for CS2 (i think)

    what camera are you using and is it supported by version 2.4?

    No doubt i will be corrected by one of the forums more knowledgable users
    if i've got it wrong....................... but i think i'm right :eek:
     
  3. LillieDesigns thread starter macrumors 6502

    LillieDesigns

    Joined:
    Oct 18, 2005
    Location:
    Los Angeles
    #3
    I never put my camera mode; that was stupid.

    Rebel XT
     
  4. Mr.Noisy macrumors 65816

    Mr.Noisy

    Joined:
    May 5, 2007
    Location:
    UK™
    #4
    and now the bad news;

    You will need at least PS CS2 with ACR 3.1 or 3.2 for the Rebel XT :( it's not directly supported in earlyer versions of Photoshop, sorry.

    I think there is a Free DNG converter from Adobe you may be able to use then once converted edit the images in photoshop.

    http://www.adobe.com/products/dng/

    hope this is of help to you
     
  5. SLC Flyfishing macrumors 65816

    SLC Flyfishing

    Joined:
    Nov 19, 2007
    Location:
    Portland, OR
    #5
    Yup you're going to have to download the DNG converter and make your RAW files into DNG, or use the software that came with your computer.

    Or you could upgrade to CS2 (if you can find one) or CS3.

    SLC
     
  6. LillieDesigns thread starter macrumors 6502

    LillieDesigns

    Joined:
    Oct 18, 2005
    Location:
    Los Angeles
    #6
    The first thing I did was download the DNG Converter and switched all my files to .DMG and CS still won't let me open them correctly. They just open and gray static squigglies.
     
  7. Mr.Noisy macrumors 65816

    Mr.Noisy

    Joined:
    May 5, 2007
    Location:
    UK™
    #7
    Do you not get some basic software with the canon ? sorry i don't know only use Nikon, alternativley if you don't want to spend a bundle pick up PS elements, not sure if you need version 5, only other real alternative is upgrade to CS2.
     

Share This Page