New router won't connect to internet

Discussion in 'iMac' started by ronike123, Nov 10, 2011.

  1. ronike123 macrumors newbie

    Joined:
    Jun 30, 2009
    #1
    I recently had my old netgear wireless router die. I replaced it with a Belkin N 150. The the new wireless router isn't working because I can't get an internet connection. I never had the ethernet working on the imac (Mac OS X v. 10.5.8). that's why I brought the original router. My ISP is AOL high speed broadband, using a Broadxent dsl modem. I have tried multiple setting and call all parties involved. Nothing is working.
    Please help
    Thanks
     
  2. komatsu macrumors 6502

    Joined:
    Sep 19, 2010
    #2
    does the adsl or dsl light come on on the router?
     
  3. ronike123 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 30, 2009
    #3
    Not sure the belkin doesn't have any indicators lights for dsl. just an amber for non connection and blue for connecting. if it flashes amber then there is a cable connection issue. but it is solid amber which is no connection to the internet
     
  4. komatsu macrumors 6502

    Joined:
    Sep 19, 2010
    #4
    A common problem with cable modems is that they do not synch
    with wireless routers. Here is a trick that works for me.

    disconnect power on your

    modem
    and
    wireless router

    wait 4-5 minutes

    then reconnect power to both at the same time.
     
  5. ronike123 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 30, 2009
  6. komatsu macrumors 6502

    Joined:
    Sep 19, 2010
    #6
    does the router transmit an SSID e.g. something like "belkin105"?
     
  7. robgendreau macrumors 68030

    Joined:
    Jul 13, 2008
    #7
    Can you attach your iMac directly to the cable modem? Do you get a connection that way?

    Can you set up a wifi LAN with the router and the iMac?

    Or is it just that you cannot connect to the internet through both?
     

Share This Page