New SSD Not Recognized by MBP, Sits Loose

Discussion in 'MacBook Pro' started by John Doe 57, Sep 10, 2013.

  1. John Doe 57 macrumors 65816

    John Doe 57

    Joined:
    Jan 26, 2008
    Location:
    Los Angeles, CA
    #1
    I bought a 240GB Mercury Electra 3G SSD from OWC. It installed correctly but it doesn't sit snug in position. It moves around. When I booted up with my Leopard DVD, I couldn't select a disk to install it on.

    I don't think anything is wrong with any cables because my original HHD works fine... although it fits snuggly in position. Would the looseness of the SSD be the issue here?

    I noticed rubber pads and screws on the right side of my HHD. Should I remove them and put them onto the SSD?

    I am using a MacBook Pro 3,1
     
  2. simsaladimbamba

    Joined:
    Nov 28, 2010
    Location:
    located
    #2
  3. John Doe 57 thread starter macrumors 65816

    John Doe 57

    Joined:
    Jan 26, 2008
    Location:
    Los Angeles, CA
    #3
    Thanks for the link! I'll give this a try later today. I didn't even think to try the Disk Utility in the installer.

    I'm almost certain that those rubber pads are what keep the hard drive from moving around. I'll try to remove them from the HDD and apply them to the SSD.
     
  4. Yell0w macrumors regular

    Joined:
    Jan 27, 2008
    #4
    I installed a SSD onto my laptop as well, you have to remove those and add them to the SSD drive to secure it in place.
     
  5. John Doe 57, Sep 12, 2013
    Last edited: Sep 13, 2013

    John Doe 57 thread starter macrumors 65816

    John Doe 57

    Joined:
    Jan 26, 2008
    Location:
    Los Angeles, CA
    #5
    Well I got it to work! The SSD fits nicely now.

    Thanks!
     

Share This Page