New TimeCapsule + 2011 iMac 10.10 = fail

Discussion in 'Mac Accessories' started by JoeFkling, Mar 17, 2015.

  1. JoeFkling macrumors regular

    Joined:
    Feb 3, 2013
    #1
    I have a brand new 2TB Time Capsule and it works fine. I can use it as a Time Machine back up for my Early 2015 rMPB and access the drive without error. However on my Mid 2011 iMac 21.5" I cannnot use the drive as a Time Machine back up. I cannot access the drive either. It will "connect" but when I click on the only folder it simply says "sharepoint" and when I try to use it as a time machine back up it fails. Any help here?
     
  2. Altemose macrumors G3

    Altemose

    Joined:
    Mar 26, 2013
    Location:
    Elkton, Maryland
    #2
    How is the disk being secured?
     
  3. JoeFkling thread starter macrumors regular

    Joined:
    Feb 3, 2013
    #3
    with the device password. I have tried with accounts and with a disk password and all 3 do not work on the iMac. Work fine on the macbook.
     
  4. Altemose macrumors G3

    Altemose

    Joined:
    Mar 26, 2013
    Location:
    Elkton, Maryland
    #4
    What OS is on the iMac?
     
  5. JoeFkling thread starter macrumors regular

    Joined:
    Feb 3, 2013
    #5
    10.10.2 but this started back with the upgrade to 10.
     
  6. Altemose macrumors G3

    Altemose

    Joined:
    Mar 26, 2013
    Location:
    Elkton, Maryland
    #6
    Try using the "Connect to Server" option in the Finder "Go" menu.
     
  7. JoeFkling thread starter macrumors regular

    Joined:
    Feb 3, 2013
    #7
    that does not help the error I am getting. I can see the TC under shared and even see the one folder called time machine. But i cannot access that folder and Time machine cannot connect to the TC drive but it is listed in available drives.
     
  8. Altemose macrumors G3

    Altemose

    Joined:
    Mar 26, 2013
    Location:
    Elkton, Maryland
    #8
    Sometimes connecting via a specific protocol will mount the drive properly.
     

Share This Page