Resolved New video card MDD will not power on.

Discussion in 'PowerPC Macs' started by jbarley, Aug 5, 2015.

  1. jbarley macrumors 68040

    jbarley

    Joined:
    Jul 1, 2006
    Location:
    Vancouver Island
    #1
    I have just received this card and when installed in my 1.25 MDD it will not power up, no light, no chime - nada.
    Does it maybe require the pins 3 & 11 tape trick?
    At first I did not think so judging from it being an Apple card but now I'm not so sure.
     
  2. eyoungren macrumors P6

    eyoungren

    Joined:
    Aug 31, 2011
    Location:
    ten-zero-eleven-zero-zero by zero-two
    #2
    Someone can correct me if I am wrong, but that looks like a G5 card to me. Which mean mean pins 3 and 11 need to be taped.

    However, I'm not sure if the 9650 works in a G4 even with pins taped. Perhaps Bunnspecial can chime in.

    My general rule of thumb (with some loose exceptions) is "blue" circuit board equals G5 and "red" or "green" circuit board equals G4 when it comes to video cards.
     
  3. jbarley thread starter macrumors 68040

    jbarley

    Joined:
    Jul 1, 2006
    Location:
    Vancouver Island
    #3
    Thanks for the reply Eric, I took the plunge (what the hell), and taped them up and sure enough that was the issue. Now I have Core Image which is what I was after.
    Picture 1.JPG
     
  4. MacCubed macrumors 68000

    MacCubed

    Joined:
    Apr 26, 2014
    Location:
    Florida
    #4
    Yeah I was interested in one of those for my DP but the seller lost it and I had a good dead at 20$
     
  5. eyoungren macrumors P6

    eyoungren

    Joined:
    Aug 31, 2011
    Location:
    ten-zero-eleven-zero-zero by zero-two
    #5
    Allright James! Very good to hear!

    About time a video card went right for you!
     
  6. bunnspecial macrumors 603

    bunnspecial

    Joined:
    May 3, 2014
    Location:
    Kentucky
    #6
    I see you worked it out, but as far as I know any G5 card OEM/BTO card (that will fit-not all will) needs to be taped to work in a G4. Some retail G5 cards-like the 9600 Pro(which is actually marketed as both a G4 and G5 card)-are a different story.

    The same is also true of flashed cards. I may be wrong on this, but I think you can get away without taping in a Sawtooth provided that the card will work in a 2x slot(not all will).

    In any case, glad you got it working-that's a really nice card for a G4. I haven't had a chance to do anything with my most recently acquired MDD(also a dual 1.42) but the 9650 is one of the options I'm considering.
     
  7. jbarley thread starter macrumors 68040

    jbarley

    Joined:
    Jul 1, 2006
    Location:
    Vancouver Island
    #7
    This 9650 resides in my 1.25 MDD, the dual 1.42 I recently acquired came with a 9800 pro which was a surprise bonus.
     
  8. Altemose macrumors G3

    Altemose

    Joined:
    Mar 26, 2013
    Location:
    Elkton, Maryland
    #8
    For future reference, to my knowledge all 8x cards must be taped to work in a G4.
     
  9. gavinstubbs09 macrumors 65816

    gavinstubbs09

    Joined:
    Feb 17, 2013
    Location:
    NorCal boonies ~~~by Reno sorta
    #9
    Hehe, just put a 128MB dual DVI Radeon 9600 from a G5 into my MDD. Much better than the 64MB nVidia GeForce 4MX :D
     
  10. 128keaton, Aug 7, 2015
    Last edited: Aug 7, 2015

    128keaton macrumors 68020

    128keaton

    Joined:
    Jan 13, 2013
    #10
    If I had a working G4 tower that isn't a cube I'd piddle with it like that. Someone wants like $50 for a local quicksilver.
    EDIT: Either gonna trade a guy a dell laptop or gonna pay $25. The specs are meager at best.
    http://memphis.craigslist.org/sys/5133299652.html
     
  11. bunnspecial macrumors 603

    bunnspecial

    Joined:
    May 3, 2014
    Location:
    Kentucky
    #11
    The 9600 Pro PC&Mac doesn't need to be.


    I'm running this exact card in my main Quicksilver(which you would recognize). It's a great card, especially in a G4.
     
  12. gavinstubbs09 macrumors 65816

    gavinstubbs09

    Joined:
    Feb 17, 2013
    Location:
    NorCal boonies ~~~by Reno sorta
    #12
    Hmm. Would a Dual 1GHz ring a bell? :)
     

Share This Page