newly installed leopard won't detect ipod

Discussion in 'MacBook' started by JustOneQuickONe, Jan 17, 2009.

  1. JustOneQuickONe macrumors 6502

    Joined:
    Dec 4, 2008
    #1
    ^^ Basically says it. I just installed Leopard today and plugged my touch in for the first time since then. Itunes won't detect my iPod though. iPhoto tries to import pictures from it and it charges but iTunes won't detect it. What's going on?
     
  2. jmann macrumors 604

    jmann

    Joined:
    Dec 8, 2007
    Location:
    bump on a log in a hole in the bottom of the sea
    #2
    hmm have you tried a different usb port? and is your itunes up-to-date?
     
  3. JustOneQuickONe thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Dec 4, 2008
    #3
    yup iTunes is up to date and tried the other port, neither worked. I had to install new quicktime to open iTunes after the Leopard install, if that may have something to do with it...
     
  4. Ivan P macrumors 68030

    Ivan P

    Joined:
    Jan 17, 2008
    Location:
    Home
  5. JustOneQuickONe thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Dec 4, 2008
    #5
    wait wait! what can be disregarded? it still won't work ;)
     
  6. JustOneQuickONe thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Dec 4, 2008
    #6
    tried a hard reset too and that didn't work.
    edit: the iPod has been plugged in all night and the charge bar won't make it all the way over, is there something wrong with my iPod?
    [​IMG] This little won't go away, I know it normally goes all the way across, I've made note of it.
     
  7. MattyK macrumors 6502a

    MattyK

    #7
    Maybe try restoring the iPod, it's an ipod touch, you do have a backup right? otherwise i'm stumped.
     
  8. JustOneQuickONe thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Dec 4, 2008
    #8
    I got it figured out I think, I had to take off iTunes and re-install it. The battery still won't show that it's charged all the way so I'm going to try to calibrate the battery and see if that works. Hopefully everything stays working after a shut down or what not.
     
  9. HLdan macrumors 603

    HLdan

    Joined:
    Aug 22, 2007
    #9
    Which Mac do you have? You didn't mention it and there's nothing in your sig.
     
  10. dvdhsu macrumors 6502a

    dvdhsu

    Joined:
    Mar 28, 2008
    Location:
    Palo Alto, CA
    #10
    Is it hacked/ jailbreaked in any way?
    Try putting it in restore mode- by turning the iPod off manually with the cable not connected, then when inserting the cable, hold down the home button.
    Good luck!
     
  11. JustOneQuickONe thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Dec 4, 2008
    #11
    I got it figured out already, I had to reinstall iTunes. No it wasn't hacked or jailbroke.
     

Share This Page