Nikon new GPS build in serias

Discussion in 'Digital Photography' started by dan.b, Aug 14, 2008.

  1. dan.b macrumors newbie

    Joined:
    Jul 18, 2008
    #1
  2. Lord Blackadder macrumors G5

    Lord Blackadder

    Joined:
    May 7, 2004
    Location:
    Sod off
    #2
    Well, Nikon does make professional survey equipment, so they definitely have the technology to throw a GPS in their cameras. I think that's a pretty good idea. They should incorporate the GPS into the SLRs.
     
  3. compuwar macrumors 601

    compuwar

    Joined:
    Oct 5, 2006
    Location:
    Northern/Central VA
    #3
    The D1H, D1X, D2H/Hs, D200, D2X/Xs, D300, D3 and D700 bodies are all GPS-capable.

    http://www.dawntech.hk/di-GPS/purchase.htm
    https://ecommerce.redhensystems.com/pc-47-2-blue2can.aspx
    https://ecommerce.redhensystems.com/pc-31-3-dx-gps.aspx
    http://www.amazon.com/gp/product/B0009GYNZ8
    http://www.semsons.com/gegpsreforni.html

    etc.
     
  4. Everythingisnt macrumors 6502a

    Everythingisnt

    Joined:
    Jan 16, 2008
    Location:
    Vancouver
    #4
    I did a bunch of work geotagging native heritage sites this summer.. I wish this cam. had been out, because it would have saved me alot of time lugging a D300 + Garmin 60scx + stereo cables (which fyi cost like $200 from Nikon ( big rippoff) through a crapload of swamps, ponds, forestst, etc..
     
  5. Lord Blackadder macrumors G5

    Lord Blackadder

    Joined:
    May 7, 2004
    Location:
    Sod off
    #5
    Ha, you think that's bad? Try dragging a Total Station, data collector, GPS and toughbook around. ;) :D

    It could always be worse.
     
  6. dan.b thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jul 18, 2008
    #6
    Lord Blackadder how did that happen? it's truly worse :rolleyes: , Everythingisnt : why didn't you use GPS logger and your regular cam? there are sites that support and do the mach between the two to make geotag album. :confused:
     

Share This Page