nMP mixing Elpida & Hynix RAM

Discussion in 'Mac Pro' started by armut, Aug 21, 2015.

  1. armut macrumors member

    Joined:
    Jul 9, 2014
    Location:
    Germany
    #1
    Hi guys,

    I bought an original Hynix RAM module which was in a nMP but recognized later that my modules are from Elpida.
    Can I put this module into my nMP?
    Will my system work with mixing that modules in tripple- or quad-channel?

    Thanks...
     
  2. filmak macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 21, 2012
    Location:
    between earth and heaven
    #2
    As long as the specs are the same there should be no problem at all. Apple uses modules from several manufacturers. The specs are that matter.
    Also you cannot mix unbuffered with registered modules but this will interest you only if you go in the future for the 16 gb modules.
     
  3. armut thread starter macrumors member

    Joined:
    Jul 9, 2014
    Location:
    Germany
    #3
    Thank you very much:)

    Next time I will upgrade to 64GB but at the moment 16GB should be enough.
    Can you also tell me which RAM-Modules (Manufacterer) I should buy when I upgrade in the future?
     
  4. filmak macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 21, 2012
    Location:
    between earth and heaven
    #4
  5. armut thread starter macrumors member

    Joined:
    Jul 9, 2014
    Location:
    Germany
    #5
    Where can I find out in which mode (triple or quad) my memory is running?
     

Share This Page