NO 3G DATA on iPhone 3GS with iOS4 - SOLVED

Discussion in 'iPhone' started by LeeTom, Jun 21, 2010.

  1. LeeTom macrumors 68000

    LeeTom

    Joined:
    May 31, 2004
    #1
    I installed iOS4 and everything went smoothly, except I lost my 3G data! 3G voice works fine, but even EDGE data is down. WiFi works fine.

    I did a hard reboot and still nothing. Rebooting now without the SIM card in, about to pop it back in again.

    Anyone else have this problem?

    EDIT: SOLVED! Do a restore.
     
  2. STEVESKI07 macrumors 68000

    STEVESKI07

    Joined:
    Jan 6, 2009
    Location:
    Washington, DC
    #2
    By hard reboot do you mean you did a restore? I would think you would need to reinstall 4.0 again.
     
  3. LeeTom thread starter macrumors 68000

    LeeTom

    Joined:
    May 31, 2004
    #3
    No, I meant a hard reboot - POWER+HOME until reboot.

    Hard reboot without 3G card made no difference.

    I show full signal and have the 3G logo, but no data. bummers!
     
  4. shandyman Suspended

    Joined:
    Apr 24, 2010
    Location:
    Dublin, Ireland
    #4
    where are you?

    i had to redo my data settings as i'm on o2 payg and the default for a clean install is the contract data settings, had to go in and change that. might be worth a look....
     
  5. c2006 macrumors member

    Joined:
    Jun 16, 2010
    #5
    Try this:

    Settings > General > Reset > Reset Network Settings
     
  6. LeeTom thread starter macrumors 68000

    LeeTom

    Joined:
    May 31, 2004
    #6
    Just found that! aaaaandddd...
    no dice.
    Still no 3G data. Going to do a restore.
     
  7. abz786 macrumors 6502

    Joined:
    Sep 1, 2007
    Location:
    Alberta, Canada
    #7
    where are you located?
    go into DFU mode and do a restore!
     
  8. LeeTom thread starter macrumors 68000

    LeeTom

    Joined:
    May 31, 2004
  9. cbflip2000 macrumors regular

    Joined:
    Jun 30, 2008
    #9
    Under carrier in the about section does it say AT&T 7.0?
     
  10. advres Guest

    advres

    Joined:
    Oct 3, 2003
    Location:
    Boston
    #10
    Works fine here on the other side of the country in Boston... not that this info helps you out at all. :p
     
  11. LastZion macrumors 6502a

    Joined:
    Apr 13, 2006
    #11
    I'm having the same problem in Canada on Fido
     
  12. hexonxonx macrumors 601

    Joined:
    Jul 4, 2007
    Location:
    Denver Colorado
    #12
    I had this problem too last week after upgrading my 3GS to iOS4. I fixed it by restoring my iPhone and then restoring my backup.

    The problem seems to be happening when people upgrade to iOS4.
     
  13. LeeTom thread starter macrumors 68000

    LeeTom

    Joined:
    May 31, 2004
  14. Max E Verde macrumors regular

    Max E Verde

    Joined:
    Jan 12, 2005
    Location:
    New Jersey
    #14
    I see you've solved it by doing a restore, but I noticed that in Settings >General > Network there is now an option to turn Cellular data on and off. Maybe this was turned off for you by mistake?
     
  15. LeeTom thread starter macrumors 68000

    LeeTom

    Joined:
    May 31, 2004
    #15
    I saw that option. It was turned on, but before restoring I tried flipping it off and on again, to no avail.
    Airplane mode, reset network settings, 3G Off/On, Cell Data Off/On all had no effect.
     
  16. LastZion macrumors 6502a

    Joined:
    Apr 13, 2006
    #16
    was yours jailbroken before?
    Mine was, I'm just doing the restore now to see if that sorts it out.
    Did you restore from backup or just fresh and clean?
     
  17. LeeTom thread starter macrumors 68000

    LeeTom

    Joined:
    May 31, 2004
    #17
    It was.
    I restored from a backup that I had made a few minutes prior to upgrading.
     
  18. chris350 macrumors newbie

    Joined:
    Jun 21, 2010
    #18
    simple fix in most case. back up contacts and other things..i did lose my text messages..

    but when you restore..set up as a new iphone instead of restoring from back up..some how that has an adverse effect on it..
     
  19. swh macrumors newbie

    Joined:
    Jun 22, 2010
    #19
    Just off with AT&T

    Apparently, if you upgrade right from the Jailbroken 3.1.3 to iOS 4.0, you will end up with the symptoms described in this thread.

    Make sure you revert back to pre-jailbroken status before upgrading to iOS 4, or do the restore to factory defaults, and then restore from backups to get 3G working again.

    I just got off the phone with AT&T and they told me that if it was jailbroken, you would not have 3G data.

    SWH
     

Share This Page