No 3G internet on 3G iPhone

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by kidtronix, Jul 25, 2008.

  1. kidtronix macrumors regular

    Joined:
    Jan 10, 2002
    Location:
    Brooklyn, NY
    #1
    Brand new unhacked 3G iPhone, 3G internet is not working. The 3G logo in the top does not appear, I live in NYC, so it's because of lack of coverage...

    I just came back from the Apple store where they had replaced my Sim-card due to a fualty (the pretty common "no-sim problem"). I guess I didn't look twice on the phone when getting it back to be sure it said 3G, I just saw the bars and was happy... sometimes the 3G kicks in a minute later.

    Question is really, who do I go to? Apple or AT&T? Sounds like an AT&T problem, but Apple are more helpful.
     
  2. sunfast macrumors 68020

    sunfast

    Joined:
    Oct 14, 2005
    Location:
    London
    #2
    My iPhone wouldn't pick up 3G the other day in an area I normally have coverage. A hard reset solved it and 3G popped up straight away.

    Your problem sounds a little more complicated, it'd at least try calling AT&T first
     
  3. SheepNutz macrumors 6502a

    Joined:
    Jul 1, 2007
    Location:
    Kantuckee
    #3
    I've been having problems with the phone not switching to 3G from EDGE in a 3G area. The easiest way to fix it is to go into Settings>Network and turn enable 3G off and back on.
     
  4. kidtronix thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jan 10, 2002
    Location:
    Brooklyn, NY
    #4
    Thanks. I tried resetting, turning off, rebooting, etc. I'll give AT&T a call... hmph.
     
  5. Keeval macrumors member

    Keeval

    Joined:
    Jul 9, 2008
    Location:
    U.K.
    #5
    Hi,

    I had the same situation a couple of days ago - I went into Settings > General > Reset > Network Reset

    That seemed to sort it out for me, give it a try.
     
  6. Mobile923 macrumors 6502

    Joined:
    Sep 20, 2007
    Location:
    New York, NY
    #6
    Same problem...

    Had poor signal, so I had the SIM card swapped out at AT&T, never realized I wasn't getting any edge or 3G until an hour after... not even GPRS. So I went back to AT&T got yet another SIM, and now it's working fine.
     

Share This Page