no camera icon in 3.0 MMS!?

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by sd2009, Mar 18, 2009.

  1. sd2009 macrumors 6502

    Joined:
    May 30, 2008
    #1
    I dont see a camera icon. yes its turned on and everything is set right. but there is no camera icon. i cant even paste a photo in the text box, it just says the photo name - e.g., IMG_12.JPG or something like that.

    im in the uk and on o2 with a contract no unlocking/funny business.
     
  2. cmac89 macrumors newbie

    Joined:
    Jul 17, 2008
    #2
    I have a camera icon but I havent tried it out yet.

    Did you try setting it up as a new phone?

    I didn't bother using an old backup because I've been reading it causes problems.
     
  3. sd2009 thread starter macrumors 6502

    Joined:
    May 30, 2008
    #3
    ok, restoring. sucks that ill have to set up all my settings again.
     
  4. sd2009 thread starter macrumors 6502

    Joined:
    May 30, 2008
    #4
    um still no camera icon... thanks though.. i guess:eek:
     
  5. okgsds macrumors newbie

    Joined:
    Sep 10, 2008
    #5
    that sucks, I have seen a few with this problem. I and others I know that upgraded have it fine. I don't suppose you tried turning MMS off, resetting the phone, and turning MMS back on?
     
  6. The General macrumors 601

    Joined:
    Jul 7, 2006
    #6
    Do you have an iPhone 3G?
     
  7. sd2009 thread starter macrumors 6502

    Joined:
    May 30, 2008
    #7
    trying
     
  8. sd2009 thread starter macrumors 6502

    Joined:
    May 30, 2008
    #8
    Yep, since day one.
     
  9. cmac89 macrumors newbie

    Joined:
    Jul 17, 2008
    #9
    Thats so strange that its not showing up at all.

    Well you arent missing out on alot. MMS doesnt work right now anyways.
     
  10. sd2009 thread starter macrumors 6502

    Joined:
    May 30, 2008
    #10
    This didnt work.
     
  11. mosbiq macrumors newbie

    Joined:
    Mar 18, 2009
    #11
    iPhone 3G + O2 UK here too and no MMS in Messages.
    Tried with pay monthly (iPhone tarrif) and pay as you go (with MMS active) and there was no MMS (camera) icon in Messages.
    I think it's something to do with O2 UK.
     
  12. AnDi86 macrumors 6502

    Joined:
    Jan 15, 2007
    Location:
    Ballymoney N.Ireland
    #12
    I'm having the same problem here too! And yeah O2 UK also!
     
  13. sd2009 thread starter macrumors 6502

    Joined:
    May 30, 2008
    #13
    I read a post that said it worked fine with o2.
     
  14. mosbiq macrumors newbie

    Joined:
    Mar 18, 2009
    #14
    yeah, me too. but it was like "i've seen somewhere at some forum that someone..."
     
  15. AnDi86 macrumors 6502

    Joined:
    Jan 15, 2007
    Location:
    Ballymoney N.Ireland
    #15
    suppose a phone call to o2 support wouldnt help?
     
  16. sd2009 thread starter macrumors 6502

    Joined:
    May 30, 2008
    #16
    same here lol.
     
  17. riggers macrumors newbie

    Joined:
    Feb 29, 2004
    #17
    I use my Australian networked unlocked iPhone on 3UK and no picture MMS for me, but I it looks as though I can forward contacts.

    My 3UK sim is a contract and I've got included MMS. Can see noway to configure MMS settings as you do on a traditional Nokia/SE phone which would be needed unless apple include them for every provider.
     
  18. AnDi86 macrumors 6502

    Joined:
    Jan 15, 2007
    Location:
    Ballymoney N.Ireland
    #18
    its strange that the button doesn't show up, it would be understandable if the button was there and it just gave us an error back. But why the no button to try to send an mms?
     
  19. diamond.g macrumors 603

    diamond.g

    Joined:
    Mar 20, 2007
    Location:
    Virginia
    #19
    This may seem like a silly question. But do you have a 3G signal when you try to send the pics?

    Some of us are trying to figure out if the iPhone 3G can send MMS even when it is on EDGE.
     
  20. AnDi86 macrumors 6502

    Joined:
    Jan 15, 2007
    Location:
    Ballymoney N.Ireland
  21. riggers macrumors newbie

    Joined:
    Feb 29, 2004
    #21
    You do not need to have a 3G signal to send MMS on a Nokia/SE phone....
    So why would this be the case with the iPhone?
     
  22. Starflyer macrumors 6502a

    Starflyer

    Joined:
    Jan 22, 2003
    #22
    Maybe because of the type of radio they used in the iPhone? I don't think Apple ever planned to add MMS support, and so to keep costs down they used an Edge radio that didn't support MMS. The 3G radio may have had MMS support regardless.

    To be honest though, I have no idea what I'm talking about, just speculating.
     
  23. Nuttydev macrumors 6502

    Joined:
    Mar 6, 2009
    Location:
    Bristol, England.
    #23
    You have to phone O2 and ask them to activate your MMS messaging. After an hour of trying to work out how to send them, my dad just simply phoned them up and that activated it for him. I do like the fact that they just use up 4 texts instead of charging you extra.

    We don't know how to send them yet though, as it is yet to be activated. I'm guessing an option will just come up?
     
  24. AnDi86 macrumors 6502

    Joined:
    Jan 15, 2007
    Location:
    Ballymoney N.Ireland
    #24
    On hold now! lol love call centers
     
  25. AnDi86 macrumors 6502

    Joined:
    Jan 15, 2007
    Location:
    Ballymoney N.Ireland
    #25
    Apparently it should be on my account within 24 hours! That what they told you?
     

Share This Page