No Cellular Data on iPhone X + iOS 12 GM + AT&T

Discussion in 'iOS 12' started by TypeMRT, Sep 17, 2018.

  1. TypeMRT macrumors 6502

    Joined:
    Sep 7, 2007
    #1
    Upgraded from 11.4 to 12 GM last night and didn’t notice until this morning that cellular data wasn’t working because I was using Wi-Fi at home. AT&T LTE shows the normal range of signal strength and calls worked just fine during my regular commute to work. Toggling Airplane Mode & Cellular Data didn’t change anything. Full reboot seems to have solved it.
     
  2. TypeMRT thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Sep 7, 2007
    #3
  3. chrismac2 macrumors regular

    chrismac2

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Location:
    Seattle, WA
    #4
    This has been happening to me too for many betas now.....reported to Apple via Feedback. The only fix is always a reboot. Toggling Airplane mode does not fix it.
     
  4. atlchamp macrumors 68000

    atlchamp

    Joined:
    Jun 19, 2012
    Location:
    ATL
  5. imagineadam macrumors 65816

    Joined:
    Jan 19, 2011
    #6
    Just got a carrier update from ATT now after the public release. It’s 33.1. Maybe it fixes this.
     
  6. chrismac2 macrumors regular

    chrismac2

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Location:
    Seattle, WA
    #7
    This has been happening to me too for many betas now.....reported to Apple via Feedback. The only fix is always a reboot. Toggling Airplane mode does not fix it.
    excellent! here's hoping!
     
  7. chrismac2 macrumors regular

    chrismac2

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Location:
    Seattle, WA
    #8
    The carrier update today from AT&T did not fix it for me. Just got out of Seattle’s light rail tunnel to full LTE bars but no internet. Toggling airplane mode did not help. Had to turn phone off and on to get data back.

    Damn.
     
  8. wesley96 macrumors 6502

    wesley96

    Joined:
    Sep 21, 2009
    #9
    Exactly the same thing happens to me with the LTE connection on SK Telecom (largest South Korean carrier) with my iPhone X running iOS 12 GM. Signal bar is full, voice calling works, but about once a day the cellular data simply stops working. Full reboot is required to return to service. Maybe it's a bug in the iOS or the baseband software?
     
  9. nealh macrumors 6502

    Joined:
    Jul 20, 2010
    #10
    I’m finding signal strength seems to be worse as well.

    This is very disappointing
     
  10. chrismac2 macrumors regular

    chrismac2

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Location:
    Seattle, WA
    #11
    Another carrier update today for AT&T, this time to ver. 33.2. Hopefully THIS time it fixes the LTE data issue.
     
  11. monnyblack1 macrumors regular

    monnyblack1

    Joined:
    Jan 24, 2016
    Location:
    meridian ms
    #12
    Did it fix it for you?
     
  12. chrismac2 macrumors regular

    chrismac2

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Location:
    Seattle, WA
    #13
    Well, not sure yet. I also switched to a new iPhone X’s Max. Hasn’t happened again so far.
     
  13. imagineadam macrumors 65816

    Joined:
    Jan 19, 2011
    #14
    So far so good for me with 33.2.
    --- Post Merged, Sep 22, 2018 ---
    Woah. Literally after I posted that my phone went to Searching... but then the signal came right back and it seems fine. Didn’t need to reboot this time. I wonder if my cell antenna is starting to go on my 7 after 2 years? Just weird how it all started after my update to iOS 12......
     
  14. chrismac2 macrumors regular

    chrismac2

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Location:
    Seattle, WA
    #15
    Update, it is still happening to me on my new phone with the latest AT&T carrier update 33.2. Lost data connection after leaving wifi. Had to reboot phone.
     
  15. IowaLynn macrumors 65816

    IowaLynn

    Joined:
    Feb 22, 2015
    #16
    Running 12.1 and AT&T 33.5.2
    The SIM card was issued in March if that matters.
     
  16. atlchamp macrumors 68000

    atlchamp

    Joined:
    Jun 19, 2012
    Location:
    ATL
    #17
    same on Verizon
     
  17. jpiszcz macrumors 6502

    Joined:
    Mar 28, 2010
    #18
    Ran into the same issue here, LTE service but no data (no IP assigned, etc), reboot, then it is fine (AT&T), never saw this issue with iOS < 12
     
  18. nealh macrumors 6502

    Joined:
    Jul 20, 2010
    #19
    I am convinced my Wi-Fi and cellular performance has degraded

    Even my new iPhone Xs Max Is performing worse
     
  19. imagineadam macrumors 65816

    Joined:
    Jan 19, 2011
    #20
    Just happened to me again. This seems to be and iOS 12 problem. Mine happened randomly with my WiFi off. All of a sudden it went to searching then came back and says can’t activate cellular network. Only fix it to reboot and wait for it to happen again.
     
  20. nealh macrumors 6502

    Joined:
    Jul 20, 2010
    #21
    I agree
     
  21. imagineadam macrumors 65816

    Joined:
    Jan 19, 2011
    #22
    Hey apple.... still happening.
     

    Attached Files:

  22. imagineadam macrumors 65816

    Joined:
    Jan 19, 2011
    #23
    Just lost it again. Had to reboot. 2nd time today.
     
  23. IowaLynn macrumors 65816

    IowaLynn

    Joined:
    Feb 22, 2015
  24. imagineadam macrumors 65816

    Joined:
    Jan 19, 2011
    #25
    Are you losing cell data? Or are you saying it’s fixed in 12.1?
     

Share This Page

49 September 17, 2018