No Internet access on VPN?

Discussion in 'Mac OS X Server, Xserve, and Networking' started by mizxco, Nov 4, 2014.

  1. mizxco, Nov 4, 2014
    Last edited: Nov 5, 2014

    mizxco macrumors 6502a

    mizxco

    Joined:
    Jun 17, 2014
    #1
    I configured a VPN server and was able to get it connected via 3G on my phone.
    However there's no external internet connection, any ideas?
     
  2. mvmanolov macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 27, 2013
    #2
    did you open the vpn related ports in your firewall/router?
     
  3. mizxco thread starter macrumors 6502a

    mizxco

    Joined:
    Jun 17, 2014
    #3
    Yeah, absolutely.
     
  4. Monkster macrumors newbie

    Joined:
    Oct 28, 2011
    #4
    1 - Make sure you're mapped into an IP range that's in the same subnet as your remote network
    2 - Make sure you don't collide with any DHCP-assigned IP addresses in that subnet - make sure you map into an IP address that's outside the DHCP assignment range
    3 - In OSX Server VPN settings, have you set the client DNS to be your local gateway?
    4 - Make sure your current local subnet and remote subnet aren't the same, i.e. if you're in network A and trying to VPN to network B, A and B can't have the same subnet mask
    5 - Engineer's solution - turn VPN service off and on again...
     
  5. mizxco thread starter macrumors 6502a

    mizxco

    Joined:
    Jun 17, 2014
    #5
    I love the engineers solution! After trying from sever,
    also tried configuring via EasyVPN- no luck.

    But VPN Server Configurator worked for me!!
    Too bad it's 3rd party and cost an extra $9

    I guess would be nice for people who are not running OS X Server.
     

Share This Page