No More E, White Block Instead

Discussion in 'iPhone' started by djinn, Jan 10, 2008.

  1. djinn macrumors 68000

    djinn

    Joined:
    Oct 4, 2003
    #1
    Normally where the E for Edge Network would be is a White Block. Anyone know about this? I rebooted the phone, no fix

    Ideas?
     
  2. peeaanuut macrumors 65816

    Joined:
    Sep 10, 2007
    Location:
    Southern California
    #2
    you are not in an area where Edge is covered. At least according to the phone.
     
  3. djinn thread starter macrumors 68000

    djinn

    Joined:
    Oct 4, 2003
    #3
    How would I still be able to surf and get emails?
     
  4. Aries326 macrumors 6502

    Joined:
    Dec 28, 2007
  5. emotion macrumors 68040

    emotion

    Joined:
    Mar 29, 2004
    Location:
    Manchester, UK
    #5
    Usually the E disappears from the blue box but the blue box stays when you leave an EDGE enabled area/cell. You're then on GPRS which is slow but still works.

    I've not seen a white box and it's not in the manual.

    Edit: See the manual pg 15/16 http://manuals.info.apple.com/en/iPhone_User_Guide.pdf
     
  6. sparkyms macrumors 65816

    Joined:
    Feb 22, 2007
    Location:
    Southampton UK
  7. djinn thread starter macrumors 68000

    djinn

    Joined:
    Oct 4, 2003
    #7
    Yeah, its a white box. I have data roaming off so I better not get any extra charges.
     
  8. emotion macrumors 68040

    emotion

    Joined:
    Mar 29, 2004
    Location:
    Manchester, UK
    #8
    Data roaming only applies if you go out of the ATT (in US, O2 UK etc) area. ie. usually abroad.

    On the Springboard screen it's a blue box and it just means GPRS. See manual.
     
  9. Kuffdam macrumors newbie

    Joined:
    Nov 1, 2007
    #9
    I'm getting the same problem but I was getting Edge before I upgraded to 1.1.2

    Here is my post

    Hey guys

    I'm running an unlocked Iphone which has been upgraded from 1.0.2 to 1.1.1 and then finally updated this week to 1.1.2

    The phone is running on a T-mobile contract and has been pretty much problem free.... I've been running YouTube, The Web etc no probs

    Now that I have done the update, the Edge logo has vanished, I have a white square in its place and on some screens its blue...

    Now the web still works no problem, as does email... but YouTube now says I need an Edge connection or Wifi to work...

    I have the correct settings in so what has changes from the update of 1.1.2 from 1.1.1?

    Any help please
     

Share This Page