No Netflix HTML5?

Discussion in 'OS X Yosemite (10.10)' started by jimsowden, Oct 17, 2014.

  1. jimsowden macrumors 68000

    jimsowden

    Joined:
    Sep 6, 2003
    Location:
    NY
    #1
    I have a MacBook Pro (2010) with the new, public Yosemite. Uninstalled silverlight, went to Netflix, and BOOM, it asks me to install Silverlight. What gives?!
     
  2. thisisdallas macrumors regular

    thisisdallas

    Joined:
    Sep 26, 2012
    Location:
    Indiana
    #2
    I believe the HTML5 Netflix feature is only for chrome users or something like that. Unfortunately you still need silverlight for now.
     
  3. kurosov macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 3, 2009
    #3
    Afaik this feature is only supported on newer systems as it requires certain hardware to deal with the copy protection system the format uses in place of silverlight.
     
  4. The Phazer macrumors 68030

    Joined:
    Oct 31, 2007
    Location:
    London, UK
    #4
    Nope, Safari in Yosemite supports EME, and Netflix specifically.

    Yup, pretty sure it's 2011 processors and later only as the chipset has some secure enclave the DRM relies on.
     
  5. jimsowden thread starter macrumors 68000

    jimsowden

    Joined:
    Sep 6, 2003
    Location:
    NY
    #5
    Yup, pretty sure it's 2011 processors and later only as the chipset has some secure enclave the DRM relies on.[/QUOTE]

    Usually apple is specific about things like that, and have a hardware specific reason (such as airplay mirroring support in only 2011 and beyond due to a video core in the gpu)

    So other people have this working?
     
  6. AaronMT macrumors regular

    AaronMT

    Joined:
    Jun 23, 2009
    Location:
    Toronto
  7. chrf097 macrumors 68040

    chrf097

    Joined:
    Dec 16, 2011
    #7
    I'm on the basic entry level MBP 13" from late 2011, and I didn't have to install Silverlight on my Mac at all to watch Netflix at any point during the DP or after clean installing Yosemite.

    I didn't even know this was a feature! I'd been using Yosemite since day 1 I just forgot about installing Silverlight.
     

Share This Page