No Service After Jailbreaking to 5.0.1

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by Beantown, Dec 27, 2011.

  1. Beantown macrumors member

    Joined:
    Aug 7, 2010
    Location:
    Boston
    #1
    Just jailbroke my iPhone 4. Went relatively smoothly, but now I have no service. It says no service in the top left, and I am unable to make calls/text. Any suggestions?
     
  2. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #2
    You gotta make sure you iphone is activated officially with its AT&T sim inside first before you JB.
    If not and you just JB after restoring it will hactivate it and your official sim will not connect to the network.
     
  3. Beantown thread starter macrumors member

    Joined:
    Aug 7, 2010
    Location:
    Boston
    #3
    Thanks. Ok, so how can I fix this problem?
     
  4. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #4
    You gotta restore it again on 5.0.1
    Once done restoring with itunes activate your iphone with your sim in.
    Once activated and you're into the homescreen turn off the phone and JB again using redsnow.
     
  5. Beantown thread starter macrumors member

    Joined:
    Aug 7, 2010
    Location:
    Boston
    #5
    Ok thanks, I'll let you know how it goes.

    ----------

    Oh, and to redo the restore process do I need to reset my iPhone to factory settings or what? Because when I go to restore in iTunes it does not let me do it because it's not dark, if you know what I mean.
     
  6. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #6
    All you do is plug it to itunes and hit restore. I dont know if its dark, maybe turn the light on:D
    Yes it will ask you if you want to proceed, click yes etc....
    Go for it and good luck.
     
  7. Beantown thread starter macrumors member

    Joined:
    Aug 7, 2010
    Location:
    Boston
    #7
    Yeah, I know, but what I'm saying is that it won't let me Restore, like when I click it, nothing happens. What does that mean, and what can I do now?
     
  8. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #8
    It should.
    If not put it in dfu mode to restore.
    http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=1034
     
  9. Beantown thread starter macrumors member

    Joined:
    Aug 7, 2010
    Location:
    Boston
    #9
    Ok, I'm in the process of Restore now. I'll let you know how it goes and if I have any other questions. I'm sure I will. Thanks a lot for your help, you've helped me a lot before.
     
  10. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #10
    Lol :D
    Glad to be here to help out good people like you.
    Best of luck bro.
     
  11. oplix macrumors 65816

    oplix

    Joined:
    Jun 29, 2008
    Location:
    New York, NY
    #11
    make sure that you don't have the hacktivation option checked off in redsn0w. i had the same issue once and it was because the phone was hacktivated.
     
  12. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #12
    I dont think there is an option there now.
    If its not activated officially it automaticly hactivates it now I believe.
     
  13. Beantown thread starter macrumors member

    Joined:
    Aug 7, 2010
    Location:
    Boston
    #13
    Worked perfect! Thanks so much. I am going to start configuring it now to the way I like it, if I have any questions can I contact you with them?
     
  14. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #14
    Great to hear.
    Yes, you can also post questions here or new threads.
    There's many others like me around like crx, labman and many good folks that will assist when Im not around.
     
  15. az988 macrumors member

    Joined:
    Dec 26, 2009
    #15
    If youre restoring from backup, should that be done before the JB?
     
  16. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #16
    Yes.
     
  17. az988 macrumors member

    Joined:
    Dec 26, 2009
    #17
    Thanks Applejuiced - you're awesome!!
     
  18. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #18
    You're very welcome.
     
  19. Wowzera macrumors 6502a

    Joined:
    Oct 14, 2008
    Location:
    Brazil
    #19
    Is there a real difference? :p
     
  20. rajpatel275 macrumors newbie

    Joined:
    Jul 27, 2011
    #20
    i was on 4.3.3 i save shsh thn preserved the baseband using sn0wbreezw then i restored to 5.0.1 facing no problems and i jailbraked with redsnow now I have no signals I iam on 04.10.01 baseband I'm using it with gevey it's says no service how to solve this any 1 help plzzz thanks
     
  21. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #21
    Not really:D
    Im Just making sure he activates it first before he does the JB again:D

    That's a good question.
    I figured since you saved your baseband gevey will still unlock.
    I will research more to see if that's possible still. If not see if you can have any shsh blobs saved so you can downgrade back to 4.3.5 or below.
     

Share This Page