no service after unlocking

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by cake90036, Oct 6, 2009.

  1. cake90036 macrumors regular

    Joined:
    Jan 7, 2008
    #1
    Hey I recently jailbroke and unlocked my 3g 16gb iphone under the 3.1 firmware. After it was unlocked using ultrasn0w I put the sim card in and it would say searching then it would go to no service? Any ideas.
    I have repeated this process twice and had the same results.
    Thanks
     
  2. sidewinder macrumors 68020

    sidewinder

    Joined:
    Dec 10, 2008
    Location:
    Northern California
    #2
    Wrong forum.....this belongs in "iPhone Hacks".

    S-
     
  3. dhlizard macrumors G4

    dhlizard

    Joined:
    Mar 16, 2009
    Location:
    The Jailbreak Community
    #3
    Did you hacktivate the phone ?

    When building the IPSW you should of checked the box that says activate the phone since it looks like you are NOT using an official iPhone sim (saw where you unlocked so figured not on official sim).

    If it's an official sim, uncheck the box, the sim will activate the phone.
     
  4. cake90036 thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jan 7, 2008
    #4
    i did that and no luck ... the deal is the phone was supposedly purchased out of the country under swisscom. Either way after unlocking it, it should work, right?
     
  5. dhlizard macrumors G4

    dhlizard

    Joined:
    Mar 16, 2009
    Location:
    The Jailbreak Community
    #5
    Yea, JB and then unlock.

    And the phone was never updated to official 3.1 ?

    Did you check the baseband at Settings/General/About and go to modem at the bottom of the About screen

    Should say 4.26.xx and not 5.11.xx
     
  6. cake90036 thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jan 7, 2008
    #6
    It is 5.11.07 Before it was 4.26.xx and I had the same problem so i restored it through apple and now under 5.11.07 its doing the same thing after jailbreak and unlock. Its either saying no service or searching.
     
  7. cake90036 thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jan 7, 2008
    #7
    alright so I searched the web and Im pretty sure you can't unlock the newest baseband. Is there a way to downgrade the baseband.
     
  8. thelatinist macrumors 603

    thelatinist

    Joined:
    Aug 15, 2009
    Location:
    Connecticut, USA
    #8
    If you had kept your old baseband, we probably could have helped you. But now that you've updated to 5.11.07 there is no way to. There is no unlock for the new baseband, won't be for at least several months, and may never be one. You kinda screwed yourself.

    ETA: Whether you can downgrade your baseband depends on what boot loader you have. A very few early 3G iPhones had boot loader version 5.8; if you do, then you can use fuzzyband to downgrade. It's in Cydia. The chances are slim.
     
  9. cake90036 thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jan 7, 2008
    #9
    THANK YOU SOOO MUCH I Guess i was one of the lucky few to have that. Its working perfectly.
     
  10. thelatinist macrumors 603

    thelatinist

    Joined:
    Aug 15, 2009
    Location:
    Connecticut, USA
    #10
    Wow, very lucky indeed.
     

Share This Page