"No Service"

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by Dwalls90, Feb 5, 2009.

  1. Dwalls90 macrumors 601

    Dwalls90

    Joined:
    Feb 5, 2009
    #1
    Hi,

    All of a sudden my iPhone 3G is not getting service in my dorm room. Now because the walls are cement and thick, I would normally not be surprised, but because I used to always get service (all "bars") on 3G and don't anymore, I'm outright confused! I didn't update the software (I did to 2.2.1 earlier in the week, but no differences in reception) or change anything since that point, nor did I drop it or physically damage it. I've had the phone for just over a month now, and so it will technically be under warranty, but I was wondering if there could be something else causing it? I tried a full-blown reset, a network reset, ect.

    Thanks in advance for any help!
     
  2. DPA macrumors 65816

    DPA

    #2
    Have you tried turning EDGE on by turning 3G off? Also, does it say No Service or just have one tiny bar?

    David
     
  3. Dwalls90 thread starter macrumors 601

    Dwalls90

    Joined:
    Feb 5, 2009
    #3
    How do I do that? I can't find the turnoff for 3G
     
  4. Phat_Pat macrumors 68000

    Phat_Pat

    Joined:
    May 8, 2004
    Location:
    I Live Where I Live
  5. Dwalls90 thread starter macrumors 601

    Dwalls90

    Joined:
    Feb 5, 2009
    #5
    Well that works, so apparently it's an issue with AT&T's 3G network ... great.
     
  6. DPA macrumors 65816

    DPA

    #6
    Maybe...

    David
     
  7. Dwalls90 thread starter macrumors 601

    Dwalls90

    Joined:
    Feb 5, 2009
    #7
    Yea turned out to be the network, all is well now!
     
  8. theDUB macrumors 6502a

    theDUB

    Joined:
    Nov 15, 2008
    Location:
    SLT, CA

Share This Page