No sound when hooking up my iPhone 5 to my car

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by speedracer5, Nov 26, 2012.

  1. speedracer5 macrumors newbie

    Joined:
    Jul 17, 2011
    #1
    I have a 2009 Honda Accord LX with an auxiliary port. When I use a Griffin audio cable to hook up my iPhone 5, switch on AUX on my stereo, I get no sound. I tried to hook up my iPod touch (one notch below the latest generation iPod touch) and that works.

    I asked the stereo technician at Best Buy and he said to talk to my Honda dealer. I talk to my Honda service tech, and he didn't know what to do about it and told me to arrange an appointment. I rather see if anyone knows how to troubleshoot this instead of me getting an expensive solution. Anyone?
     
  2. BRyken macrumors 6502

    Joined:
    Jul 17, 2008
    #2
    Do you have it connected via Bluetooth as well?
     
  3. r.j.s Moderator emeritus

    r.j.s

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Location:
    Texas
  4. speedracer5 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jul 17, 2011
  5. speedracer5 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jul 17, 2011
    #5
    Found the solution to my problem. I just replaced the cable with a thinner Belkin cable and it worked. I have the iPhone 5 in a Otterbox, which also made it harder for the cable to completely hook up into the headphone jack. So apparently the main problem was that the cable wasn't in all the way. :eek:
     
  6. greenchiliman macrumors 6502

    Joined:
    Jul 29, 2010
    Location:
    Chicago
    #6
    good thing you figured it out before paying the $tealership any money
     

Share This Page