no sound

Discussion in 'Mac OS X Lion (10.7)' started by Tex-Twil, Jul 21, 2011.

  1. Tex-Twil macrumors 68020

    Tex-Twil

    Joined:
    May 28, 2008
    Location:
    Europe
    #1
    Hi,
    I installed Lion on my MBP and everything was working fine but suddenly I have no sound :

    - when I adjust the volume I hear no "plop"
    - movie in VLC no sound
    - iTunes no sound
    - when I select a sound in the Preferences/Sound/Sounds Effect I can hear it

    I tried resting the SMC and PRAM but no success :(
     

    Attached Files:

  2. rshanahan macrumors regular

    Joined:
    Dec 24, 2007
    Location:
    North East, MD
    #2
    Me too!

    I just noticed today also. No chime on power up. Mute or volume buttons just show the mute screen, volume control is dimmed. Nice!

    MBP 13" 2010
     
  3. Tex-Twil thread starter macrumors 68020

    Tex-Twil

    Joined:
    May 28, 2008
    Location:
    Europe
  4. Tex-Twil thread starter macrumors 68020

    Tex-Twil

    Joined:
    May 28, 2008
    Location:
    Europe
    #4
    found the solution


     
  5. rshanahan macrumors regular

    Joined:
    Dec 24, 2007
    Location:
    North East, MD
    #5
    no help for me. That option is dimmed. I have tried everything even on apple's forum (someone said try safe mode) Tried that, got sound, but then it went away. It is now intermittent. And now I have the anomaly OF having sound but the volume control is dimmed and non-functional. This is truly bizarre. Fortunately my mbp is my travel and 'tv/kitchen' machine so it's not THAT important yet. But I feel I may go back to Leopard mainly due to time machine and my Qnap nas.
     

Share This Page