Not all ringtones syncing

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by Laimbeersux, Dec 9, 2012.

  1. Laimbeersux macrumors 6502

    Joined:
    Aug 30, 2010
    #1
    Hey all, I've been having this problem for quite awhile and can't figure out how to solve the problem. Over the last 3-4 years or so of owning Apple products, I've created several ringtones in the .m4r format via apps and the in iTunes method. Since I got the iPhone 5, I've been noticing the alert/ringtones haven't all synced consistently. It happens the most with the super short ones that I've created for text tones, a couple of Super Mario Brothers ones, and my favorite text tone, R2D2 chirping.

    The weird thing is that sometimes all the tones sync and other times only some of them do, regardless of what I have selected in the tones section when I'm syncing the phone. I've tried selecting "Sync All Tones" and "Sync Selected Tones" (or whatever the actual thing says) and haven't had any luck getting consistent results.

    I have zero idea what I'm doing wrong either formatting of the tones, or something. My current text tone although good, isn't the one that works the best for me. The R2D2 one works great for me because i work in a very noisy environment with talking and music going on, and the beeping sticks out and makes me realize I have a new text message.

    Any ideas?
     
  2. Laimbeersux thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Aug 30, 2010
    #2
    I finally found the answer, turns out I hadn't deleted the AAC files when I created the ringtones, and for some reason it won't sync right when you don't delete the AAC version. Thanks to pendo from this archived thread, I now have my answer.

    http://forums.macrumors.com/archive/index.php//t-738479.html
     

Share This Page