NT_STATUS_LOGON_FAILURE when printing to a networked printer

Discussion in 'macOS' started by HelpdeskRules, Dec 1, 2011.

  1. HelpdeskRules, Dec 1, 2011
    Last edited: Dec 1, 2011

    HelpdeskRules macrumors newbie

    Joined:
    Dec 1, 2011
    #1
    One of our Mac users who is on OS X Leopard is having a problem printing to a networked printer on our Windows network.

    He could print OK a few weeks ago but recently when he presses print he gets asked for his network credentials but despite putting them in he still can not print.

    The job then gets paused in the print queue on his Mac and if I resume printing a message comes and goes that says NT_STATUS_LOGON_FAILURE.

    I've tried printing to the same printer from another Mac that has OS X Lion installed and that prints without any problems.

    Any ideas what might be causing the problem and what things I can check on the OS X Leopard computer?

    Thanks.
     
  2. Ccrew macrumors 68020

    Joined:
    Feb 28, 2011
    #2
    I found the usual smb-syntax to be given as follows:

    smb://workgroup;username:password@server/printername

    while I found THIS to work when entered in the appropriate pane in Apples Printer Utility:

    smb://workgroup\username:password@server/printername

    The only difference is the ";" replaced by "\" !

    the username password is actually colon : in beween but the board sees the trailing P as a smiley...
     
  3. HelpdeskRules thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 1, 2011
    #3
    Thanks for your reply.

    I assume this is entered in Terminal?

    I must be typing something wrong as it doesnt work.

    I'm afraid I've never used a Mac on a Windows network before so it's a fast learning curve at the moment!
     

Share This Page