O2 3G - can't get any wireless data (3G, EDGEor GPRS)

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by shamalam, Jul 13, 2008.

  1. shamalam macrumors newbie

    Joined:
    Oct 8, 2007
    #1
    of the three iPhones in my flat, my fiances (O2) and my (vodafone) old/2.5g iPhone have Edge signal and work fine. My 3G iPhone cannot connect to safari (except by Wifi).

    i've tried 3g on or off but i only get 1 bar 3G anyway
    data roaming doesn't affect it
    the preset in 'cellular data' is APN: mobile.02.co.uk, user: vertigo, password: password. These were already preset in iPhone.

    the help section says that only APN is needed so i deleted the user and password and this had no effect either.

    any ideas?
     
  2. arcsbite Guest

    Joined:
    Jan 14, 2006
    #2
    I'm having the same issue. It worked on Friday but nothing since. Hope it's o2 and that it's being sorted.
     
  3. arcsbite Guest

    Joined:
    Jan 14, 2006
    #3
    Go into your settings > General > Reset.

    then reset network settings
    worked for me :)

    I tihkn mine broke because I had "restored" via itunes with a previous back up and it messed up the network.
     
  4. CarlmUK macrumors newbie

    Joined:
    Jul 11, 2008
    #4
    Yeh I had the same problem I called O2 and they told me to do the same as arcsbite and it works.

    I also restored my 2G backup on to my 3G.

    I also had a email problem, which was solved by re-entering the passwords
     
  5. sal16v macrumors newbie

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Location:
    (215)
    #5
    ? No 3g or Edge Icon

    So my iphone 3g is great, my girl on the other is still having an issue. She will have full reception be able to make calls and recieve sms messages. She is unable to use safari,e-mail,set-up voicemail unless on wifi...

    The messed up part is if you look at the top of the screen there are no 3g or edge icons showing. I was on phone with apple also at&t for over 3 hrs. It was concluded that it was a sim issue. The bad part is that at&t has now tried 7 different sim's. If i put my sim in the phone all works great,

    So you would think like apple and at&t said it is a sim issue, but why after 7 sim's two different at&t stores still nothing.

    I am starting to get stressed, i have be to apple store and at&t everyday since we got the FRI.

    SIDE NOTE: I can't imagine its the phone being that my sim and a friends 1st gen sim work great in her phone and hers does the same crap in our phones...Any thoughts would be great. I am strating to feel really bad she is starting to hate this great product..
     
  6. monkeytennis macrumors member

    Joined:
    Jul 7, 2008
    #6
    I had the below problem earlier on today, and fixed it by turning Airplane Mode On then Off. It re-found a 3G signal and has been fine since. You might want to try it yourself.

     
  7. sal16v macrumors newbie

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Location:
    (215)
    #7
    RE: above

    Sorry thank you i forgot to mention that, apple tech made me do that along with the full reset then a full restore...Anyone else have any ideas..
     
  8. monkeytennis macrumors member

    Joined:
    Jul 7, 2008
    #8
    You might want to try contacting O2/AT&T (or whoever is your service provider) and check there's nothing wrong with your account. Sometimes glitches happen at an account level and you aren't allowed access to the 3G network.
     
  9. sal16v macrumors newbie

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Location:
    (215)
    #9
    RE: above

    Awesomethank you, i have a tech number i was given i will give that a try...

    any other thoughts still wanted...
     
  10. shamalam thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 8, 2007
  11. sal16v macrumors newbie

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Location:
    (215)
    #11
    Re:

    I don't have a clue why hers isn't i have tried that
     

Share This Page