O2 Internet + MMS Settings!

Discussion in 'iPhone' started by MikeM87, Jun 23, 2011.

  1. MikeM87 macrumors 6502

    MikeM87

    Joined:
    Jun 24, 2010
    Location:
    UK
    #1
    Hi,

    I've noticed today that my phone keeps saying E "Edge" no 3G. I've not changed any of the settings please could someone confirm the O2 contract "pay monthly" settings for me.

    Thanks :)
     
  2. RossMc macrumors 65816

    RossMc

    Joined:
    Apr 30, 2010
    Location:
    Newcastle, UK
    #2
  3. MikeM87 thread starter macrumors 6502

    MikeM87

    Joined:
    Jun 24, 2010
    Location:
    UK
    #3
    Yeah thats what i have wonder why its saying edge hmmm.

    Any ideas? My iPad is with O2 and that has 3G reception :confused:
     
  4. RossMc macrumors 65816

    RossMc

    Joined:
    Apr 30, 2010
    Location:
    Newcastle, UK
    #4
    No idea at least your getting edge I hate O2 signal at my house I'm lucky if I get one bar normally! If I walk a bit up my street I get full signal :confused:

    Best off just giving O2 a ring if your having problems 202 is free to ring from your phone.
     
  5. MikeM87 thread starter macrumors 6502

    MikeM87

    Joined:
    Jun 24, 2010
    Location:
    UK
    #5
    I'm sorry i ever moved to o2 they have a terrible service! I can't wait untill the contract is up with them and i can use my Orange sim again yes i said Orange!

    I'll pop into o2 at weekend see if they have any ideas. Any one else though in the mean time?
     
  6. nateo200 macrumors 68030

    nateo200

    Joined:
    Feb 4, 2009
    Location:
    Northern District NY
    #6
    Is your SIM 3G compatible? Most likely is but try putting in those internet settings. Signal issues are probably related to the frequency used by O2. They might be using 1800Mhz for EDGE which sort of sucks for penetration which is why if you get closer it gets better along with a clear LOS to a certain extent. What kind of iPhone and iPad?
     
  7. MikeM87 thread starter macrumors 6502

    MikeM87

    Joined:
    Jun 24, 2010
    Location:
    UK
    #7
    Hi,

    Yes its a 3G simcard the 3G was working fine untill this morning although i must say it is the worst 3G service i have come across so far!

    Its an iPhone 4, the iPad is a 1st gen 32GB 3G with no problems. Seems strange how it just stopped working though :(
     
  8. Gav2k macrumors G3

    Gav2k

    Joined:
    Jul 24, 2009
    #8
    Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 4_3_3 like Mac OS X; en-gb) AppleWebKit/533.17.9 (KHTML, like Gecko) Version/5.0.2 Mobile/8J2 Safari/6533.18.5)

    Settings > general > network check 3G is on
     
  9. MikeM87 thread starter macrumors 6502

    MikeM87

    Joined:
    Jun 24, 2010
    Location:
    UK
    #9
    I work in I.T and that is the most stupid thing not to check can you hit me now :eek:

    so stupid not to check that thanks anyway :)

    All sorted i'm an idiot!
     
  10. Gav2k macrumors G3

    Gav2k

    Joined:
    Jul 24, 2009
    #10
    Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 4_3_3 like Mac OS X; en-us) AppleWebKit/533.17.9 (KHTML, like Gecko) Version/5.0.2 Mobile/8J2 Safari/6533.18.5)

    Always start simple ;)
     

Share This Page