O2-UK iPhone users you have to try this!!

Discussion in 'iPhone' started by Woomy123, Jul 8, 2010.

?

Did changing APN settings activate Internet tethering

  1. Yes

    25.0%
  2. No

    75.0%
  3. Turned on the option but it didn't actually work

    0 vote(s)
    0.0%
  1. Woomy123 macrumors regular

    Joined:
    May 12, 2009
    #1
    For the last 3 days 3G on my new iPhone 4 hasn't been working, until 10 minutes ago, I finally managed to get it working by changing the APN settings in cellular data network, from = idata.o2.co.uk, to = mobile.o2.co.uk, what it used to be, but doing this didn't only fix my 3G service it has also activated Internet tethering (which I don't pay for).

    Would someone other people please try this to confirm it, come back and post your results

    Thanks
     
  2. emkwan macrumors regular

    emkwan

    Joined:
    Nov 22, 2009
    #2
    Dude be careful. O2 may start charging you for that. I tried that fix for my blackberry few months ago as I hqd unlimited blackberry data service and o2 charged me saying I'd used a different APN.
     
  3. warrmr macrumors regular

    Joined:
    Jul 7, 2010
    #3
    hasnt worked for me. The teathering option has now dissapeared from my menus.
     
  4. Gav2k macrumors G3

    Gav2k

    Joined:
    Jul 24, 2009
    #4
    As above change back asap.

    Idata = iPhone
    Mobile = dongles

    Data for both is billed differently.
     
  5. Woomy123 thread starter macrumors regular

    Joined:
    May 12, 2009
    #5
    So what am I to do, as I'm paying for an iPhone contract which has free Internet with it that's not working, but if I change the APN settings o2 will charge for doing so
     
  6. sparky7 macrumors member

    Joined:
    Jul 10, 2008
    #6
  7. NickRno77 macrumors regular

    Joined:
    Jun 9, 2010
    Location:
    Hertfordshire, UK
    #7
    Hey have you an iPhone sim?

    I have a Carphone Warehouse o2 Simplicity contract for my HTC HD2, I cut down the sim for the iPhone 4.

    The o2 carrier settings downloaded to the phone which disabled any data usage. I changed the APN match my HTC HD2 to = mobile.o2.co.uk hey presto I am now have 3g Data. Only thing is this also disabled the Tethering Option.

    I was going to switch to three but when I phoned CPW they managed to persuade me to switch to O2 12 Month Simplicity 300 mins, unlimited text, 500mn Data. Which in turn moves me over to o2 for billing etc.

    Its strange the opposite is happening to me as far as tethering go's ?

    I think mobile = also Windows Mobile devices, I've always had that setting for every Windows Mobile phone.
     
  8. Woomy123 thread starter macrumors regular

    Joined:
    May 12, 2009
    #8
    Just rang o2 about changing it to mobile from idata and they said that u won't get charged for this, and if that fixes your 3G problem then do so as they have had people phoning in recently saying that idata doesn't work.
     
  9. sdm1985 macrumors 6502

    Joined:
    Jul 1, 2008
    #9
    Hello,

    Can anybody confirm if the Blackberry Simplicty works on the iPhone 4 - double minutes for the same price would be nice!

    Thanks,

    Shawn
     
  10. logicpro7 macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 25, 2006
    Location:
    London UK
    #10
    I'm on o2 payandgo with a unlocked Apple store iPhone 4 and the tethering switch can be enabled.

    I did change my data settings to payandgo for my 3G to work.
     
  11. sdm1985 macrumors 6502

    Joined:
    Jul 1, 2008
    #11
    Hello,

    Can anybody confirm if the Blackberry Simplicty works on the iPhone 4 - double minutes for the same price would be nice!

    Thanks,

    Shawn
     
  12. PG-Monkey macrumors regular

    Joined:
    Jun 20, 2010
    #12
    I would imagine there to be a lower cap on data usage on the BB tariffs? Purely because they don't use as much data. Worth checking before doing anything else.
     
  13. NickRno77 macrumors regular

    Joined:
    Jun 9, 2010
    Location:
    Hertfordshire, UK
    #13
    Shawn, I would think would be similar as my Simplicity HTC HD situation?

    http://shop.o2.co.uk/update/settings.html
     
  14. sdm1985 macrumors 6502

    Joined:
    Jul 1, 2008
    #14
    Arhhh! I really want to know. I'm sure as somebody said, the data will be capped lower than the 1gb iPhone sim only.
     

Share This Page