Odd Safari behaviour

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by ds2000, Sep 5, 2014.

  1. ds2000 macrumors regular

    ds2000

    Joined:
    May 24, 2012
    #1
    Hi all,

    Hopefully a quick one and probably something I've missed. When I open any App Store or iTunes links my browser just opens a new page rather than launching the respective applications.....

    Has anyone experienced this before? Suggestions welcome.

    Thanks

    Dave
     
  2. chabig macrumors 68040

    Joined:
    Sep 6, 2002
    #2
    I think that is how it's supposed to work. On the web page, there is a button to go to the store.
     
  3. ds2000, Sep 5, 2014
    Last edited: Sep 5, 2014

    ds2000 thread starter macrumors regular

    ds2000

    Joined:
    May 24, 2012
    #3
  4. chabig macrumors 68040

    Joined:
    Sep 6, 2002
    #4
    Mine does too. There is a button on that page titled, "View in iTunes".
     
  5. ds2000 thread starter macrumors regular

    ds2000

    Joined:
    May 24, 2012
    #5
    My browser doesn't launch iTunes when I click that button though. It just launches a new tab....
     
  6. chabig macrumors 68040

    Joined:
    Sep 6, 2002
    #6
    I don't think that was a good link you posted. It's missing something at the end.

    But have you tried the obvious, like quitting and relaunching your browser?

    ----------

    Try this link: http://www.apple.com/itunes/charts/

    See if those links open in the store.
     
  7. ds2000 thread starter macrumors regular

    ds2000

    Joined:
    May 24, 2012
    #7
    Sorry, been away all weekend.

    If I go to say http://www.itunesfestival.com

    and click "Explore the festival" it should launch iTunes, however it opens a tab, says "Please wait...." and then goes to my home page. I think this is a link association issue but no idea how to modify/correct internal Safari links....

    Thanks

    Dave
     
  8. chabig macrumors 68040

    Joined:
    Sep 6, 2002
    #8
    Mine opens the page that says "please wait" and then iTunes does open. Maybe you could try a Safari reset.
     
  9. ds2000 thread starter macrumors regular

    ds2000

    Joined:
    May 24, 2012
    #9
    Not sure what's happened. My system has updated and its now working perfectly. Must have been a bug somewhere....

    Thanks for your replies though.
     

Share This Page