of course i have problems.

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by mdwsta4, Oct 14, 2009.

  1. mdwsta4 macrumors 65816

    Joined:
    Jul 23, 2007
    #1
    my 3GS was jailbroken/unlocked just fine running on 3.0. just to have the latest firmware, i decided to upgrade to 3.1.2 using the dev team's latest release from earlier this week.
    went through the process fine as always, however no carrier. i'm unlocked, but i use ATT on contract. so i went through the process again. same thing.

    GD.

    even tried blackrain thinking maybe that'd fix it. nope.

    looks like i'll have to do a factory restore and loose my unlock feature. hopefully the dev team will release an update in the future before i travel outside of the country. i have the dfu or whatever information they told you to get before jailbreaking when the 3GS was first released, but i dont know if that'll do anything.

    any help? i've been jailbreaking since you first could so i'm not new to it. first problem i've run into like this.
     
  2. longrowe macrumors newbie

    Joined:
    Feb 26, 2009
    #2
    For the last couple patches, the carrier name is no longer displayed. It is only cosmetic. Make sure you get the signal bars and the 3g symbol. If so, then you are connected. It just will not display the carrier name.

    I installed makeitmine via Cydia and typed in a carrier name manually.
     
  3. medicscott macrumors 6502a

    medicscott

    Joined:
    Aug 9, 2009
    Location:
    san diego
    #3
    why is everyone so worried about having the carrier name on the status bar? doesnt affect the phone/service at all.
     
  4. psywzrd macrumors 68030

    Joined:
    Feb 6, 2008
    #4
    Are you sure you didn't have the "activate" option checked when you created the custom ipsw?
     
  5. mdwsta4 thread starter macrumors 65816

    Joined:
    Jul 23, 2007
    #5
    yes, i knew that was a problem for some and while i prefer my own logo up there, that wasn't a deal breaker. at first i thought that was the problem, but tried making calls and none would go through. sure enough, went into network settings and no carrier was present. not to mention no signal bars.



    honestly, i'd have to go back and check. if 'activate' is checked, wouldn't that mean it would activate the phone for you regardless of carrier?

     
  6. psywzrd macrumors 68030

    Joined:
    Feb 6, 2008
    #6
    If you have AT&T like you said you did, you definitely do not want to have "Activate" checked. Try building your ipsw again and make sure you leave activate unchecked - I bet that's your problem.
     
  7. fsck-y dingo macrumors 65816

    fsck-y dingo

    Joined:
    Jun 14, 2009
    #7
    Yup, I can confirm this. I had to do my jailbreak over because I forgot to uncheck activate.

    mdwsta4, if you leave activate checked everything will go as you'd expect although the phone never activates with AT&T through iTunes. I was at the point where apps were syncing and I couldn't figure out why the phone wasn't getting a signal. Oops! :)
     
  8. mdwsta4 thread starter macrumors 65816

    Joined:
    Jul 23, 2007
    #8
    looks like that worked. thanks for the tips!!!
     
  9. psywzrd macrumors 68030

    Joined:
    Feb 6, 2008
    #9
    Glad to help! Sometimes it's just the little things that we overlook that can cause the biggest problems.
     
  10. mdwsta4 thread starter macrumors 65816

    Joined:
    Jul 23, 2007
    #10
    i hear that. is there something i can check to make sure i didn't upgrade my baseband or that i'm still unlocked (don't have another sim lying around)?

     
  11. Mystikal macrumors 68020

    Mystikal

    Joined:
    Oct 4, 2007
    Location:
    Irvine, CA
    #11
    Settings > general > about. If your BB is 4.26.08 you can unlock.
     
  12. mdwsta4 thread starter macrumors 65816

    Joined:
    Jul 23, 2007
    #12
    assuming you're referring to where it says 'modem firmware' it looks like i did **** up. mine says 05.11.07. that sucks.

     
  13. Mystikal macrumors 68020

    Mystikal

    Joined:
    Oct 4, 2007
    Location:
    Irvine, CA
    #13
    Well thank god youre using AT&T lol.
     

Share This Page