Oh No! Help!!! (update/ locked phone?)

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by Ligibella, Nov 24, 2008.

  1. Ligibella macrumors newbie

    Joined:
    Nov 24, 2008
    #1
    I had my iphone unlocked so that I could use it with tmobile today and so I plugged it in and this update sign came up on itunes, saying it was some update for iphone that I needed to dl. Anyway, after I dl'd it, it said the sim card was not supported and completely reset it... i think its locked again. Something about only emergency calls. OMG I dont know what to do!

    Someone help!
     
  2. ian-frs macrumors 6502

    ian-frs

    Joined:
    Apr 12, 2007
    Location:
    Jax
  3. duneventrip macrumors newbie

    Joined:
    Nov 4, 2008
    #3
    Reset your phone and unlock it again. It's not a problem just don't ever d/l another update again unless you know it will work with your unlocked phone.
     
  4. jmann macrumors 604

    jmann

    Joined:
    Dec 8, 2007
    Location:
    bump on a log in a hole in the bottom of the sea
    #4
    Wrong. If you have an iphone 3g then you are screwed. The 2.2 firmware updates the baseband and makes 3rd party sim cards not work. And you won't be able to unlock it with the upcoming dev teams unlock program.

    But if you have the 2g iphone then you are in luck and all you have to do is run the latest version of quickpwn.
     
  5. Ligibella thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Nov 24, 2008
    #5
    I got some message that said an ipod was detected.. but I dont have ipod hooked up to my comp. I quit itunes, think that was it?
     
  6. ian-frs macrumors 6502

    ian-frs

    Joined:
    Apr 12, 2007
    Location:
    Jax
    #6
    Well considering if you had a 3G already unlocked updating it would not relock it because all unlocks at this point in time are legal through apple which is why when you update your phone from certain countries in Europe your phone remains unlocked.
     
  7. Ligibella thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Nov 24, 2008
    #7
    I have an 8g.. i already started the quickpwn... did I just screw it up more?
     
  8. Ligibella thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Nov 24, 2008
    #8
    I have the 8 gig
     
  9. Ligibella thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Nov 24, 2008
  10. ian-frs macrumors 6502

    ian-frs

    Joined:
    Apr 12, 2007
    Location:
    Jax
    #10
    Is it a first Gen or a iPhone 3G? What color is the back? Black or Silver and Black?
     
  11. ian-frs macrumors 6502

    ian-frs

    Joined:
    Apr 12, 2007
    Location:
    Jax
    #11
    If you have a first gen then you are doing everything correctly if you have a 3G nothing will happen. Your sim will be fine no matter what.
     
  12. Ligibella thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Nov 24, 2008
    #12
    Oh thank God!!! Its all back to normal. Thank you to the person who linked me to the quickpwn.. I almost had a nervous attack. ha! I learned my lesson about updates. Thank you all!
     
  13. jmann macrumors 604

    jmann

    Joined:
    Dec 8, 2007
    Location:
    bump on a log in a hole in the bottom of the sea
    #13
    But if it's a 3g your iphone will only work with att now. unlocking it won't likely happen with that baseband.
     
  14. ian-frs macrumors 6502

    ian-frs

    Joined:
    Apr 12, 2007
    Location:
    Jax
    #14
    Your welcome. =) Always remember every time an update comes out hold off until a new version of Quickpwn is released.
     
  15. ian-frs macrumors 6502

    ian-frs

    Joined:
    Apr 12, 2007
    Location:
    Jax
    #15
    That is not true at all there isn't a different FW for every country. The unlock is behind the operating system much like the way that we are able to create our own custom FW with the PWNAGE tool.
     
  16. jmann macrumors 604

    jmann

    Joined:
    Dec 8, 2007
    Location:
    bump on a log in a hole in the bottom of the sea
    #16
    I never said anything about there being a different firmware for each country. I simply assumed he was using the US T-Mobile, so if he has a 3G and updated to the 2.2 firmware it patches the hole in the baseband that could be used for the unlock. By updating it to 2.2 will keep it a strictly AT&T phone. Unless someone finds a way to unlock the new baseband.
     

Share This Page