Omg Help Help! Application Won't Appear On Screen!

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by WillMak, Jul 6, 2007.

  1. WillMak macrumors 6502a

    Joined:
    Jul 29, 2005
    #1
    AHHHH I have a deadline to meet and one of my applications for some reason won't appear on the screen! When I use expose I'll see it, but when I select it it'll go off screen again! I restarted and it's still doing it! HELP PLEASE!!!!
     
  2. bartelby macrumors Core

    Joined:
    Jun 16, 2004
    #2
    Are you using laptop?
    Have you had an external monitor plugged in recently?
     
  3. WillMak thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Jul 29, 2005
    #3
    Yes I am on my macbook. I have an external plugged in at home but I am at work right now! And I can't get this app to run! Oh gawd why did this have to happen to me!?
     
  4. bartelby macrumors Core

    Joined:
    Jun 16, 2004
    #4
    Go to System prefs -> Dislpays and click detect displays
     
  5. WillMak thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Jul 29, 2005
    #5
    Yea I did that. It's changed to only one monitor right now.
     
  6. bartelby macrumors Core

    Joined:
    Jun 16, 2004
    #6
    Does the app still appear off screen?
    You may need to quit and restart the app
     
  7. WillMak thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Jul 29, 2005
    #7
    Yes it still does!!!! and I have restarted app and retarted computer as well but they still continue off screen! Oh Gawd I'm gonna get fired!!! I'm gonna shut down and restart to see it that makes any difference.
     
  8. bartelby macrumors Core

    Joined:
    Jun 16, 2004
    #8
    Looking on Apple Discussions someone posted this:
     
  9. WillMak thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Jul 29, 2005
    #9
    Omg It Still Won't Appear On Screen!!!! My Life Is Over!!
     
  10. bartelby macrumors Core

    Joined:
    Jun 16, 2004
    #10
    Have you got an external monitor you can plug into for 5 mins?
     
  11. WillMak thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Jul 29, 2005
    #11
    No cause I'm at work and everything here is PC and I don't have the adapter plug for the monitors! Why APPLE WHY!? I got an apple to avoid problems not get more! *hangs rope above his head*

    Just kidding, I'm not that crazy over this, but this does suck a lot.
     
  12. bartelby macrumors Core

    Joined:
    Jun 16, 2004
    #12
    I'm in work using a Dell and don't have access to my PowerBook to experiment.

    I've had this problem but I can't remember the solution. Sorry:eek: :(
     
  13. swiftaw macrumors 603

    swiftaw

    Joined:
    Jan 31, 2005
    Location:
    Omaha, NE, USA
  14. Silver-Fox macrumors 65816

    Silver-Fox

    Joined:
    Jan 8, 2007
    Location:
    England
    #14
    Does the app have the little black arrow under the icon in the dock?
     
  15. WillMak thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Jul 29, 2005
    #15
    what's a list file?
     
  16. WillMak thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Jul 29, 2005
    #16
    Yes it does
     
  17. shwc macrumors regular

    Joined:
    Jul 2, 2005
    #17
    email the document to yourself

    you can always try emailing the document to yourself ( if you use apples mail program click "send windows friendly attachments"). This will strip out the window position and other related information. When you double click on the newly downloaded document you should be good to go.

    as a furthe precaution before you open up the document, trash the preference file for the program found in <home>/Library/Preferences.
     
  18. swiftaw macrumors 603

    swiftaw

    Joined:
    Jan 31, 2005
    Location:
    Omaha, NE, USA
    #18
    A plist file stores all the app's preferences, including (i think) screen location. Deleting this file would force the app to resort to default settings, and thus (i think) it's default screen location.

    Rather than deleting the plist file, simply move it to the desktop, that way if things don't work you can always put it back
     
  19. WillMak thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Jul 29, 2005
    #19
    It's all good thanks for helping me while ya could

    GAH! don't tell me that!
     
  20. Silver-Fox macrumors 65816

    Silver-Fox

    Joined:
    Jan 8, 2007
    Location:
    England
  21. WillMak thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Jul 29, 2005
    #21
    OH! how do I delete this P list!?!?!? And no I can't move it back to the desktop because it's off the screen which is the problem!!
     
  22. swiftaw macrumors 603

    swiftaw

    Joined:
    Jan 31, 2005
    Location:
    Omaha, NE, USA
    #22
    No, I meant move the plist file to the deskop rather than deleting it.

    Use spotlight to find the plist file, try typing in "plist <app name>" into spotlight and see what you find
     
  23. WillMak thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Jul 29, 2005
    #23
    SPSS - It's a statistical analysis number crunching program. If I can't get it to run I can't do anything here! My boss is already getting suspicious as to why I'm not doing any work! And I can't hide in the bathroom forever (it's mucho stinky here)!!!!
     
  24. Silver-Fox macrumors 65816

    Silver-Fox

    Joined:
    Jan 8, 2007
    Location:
    England
    #24
    jees this is wierd, um can you create new documents or what ever that app creates?
     
  25. WillMak thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Jul 29, 2005
    #25
    I found the plist but when I open it, it opens with omni outliner...
     

Share This Page