only possible to install 4.1?

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by oanraduk, Sep 15, 2010.

  1. oanraduk macrumors newbie

    Joined:
    Sep 15, 2010
    #1
    hello can someone help me please
    here's my situation:

    i just bought an used 3gs 3.1.3 (950 in sn so new bootrom i guess) with jailbreak and unlock
    i didn't plan to update the firmware at all i just wanted to delete the pics and apps and music on it.
    so i did a reset from settings->general (f'in bad idea..) it froze during the process now it gets stuck on the apple logo after the spinning circle appears. tried irecovery but it didn't help.

    it is possible to fix it?
    it is possible to reinstall 3.1.3 or 4.0.1 or only 4.1?
    it is possible to install them without upgrading the baseband (seen some tutorials using umbrella)?
    i saved some shsh blobs with umbrella before i reset it but ofcourse they are for 4.1 (4.0 are no longer apple signed)

    if someone explains this i would greatly appreciate..
     
  2. MrThompsonR macrumors 6502

    MrThompsonR

    Joined:
    Dec 15, 2009
    #2
    You may want to try 4.01 which can still be signed(I think) and jailbroken with Jailbreakme.com?
     
  3. iPhone-power macrumors 6502a

    Joined:
    Nov 12, 2009
    #3
    4.0.1 hasn't been signed since about Aug 17th.

    Only hope is use TinyUmbrella to see if possibly the previous owner saved any hashes.
     
  4. oanraduk thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 15, 2010
    #4
    unfortunately that is not the case. i guess ill update to 4.1.
    anyway, i read somewhere that if i use tinyumbrella as validation server it wont update the baseband, is it true?
     
  5. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #5
    Yes, on an i4.
     
  6. oanraduk thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 15, 2010
    #6
    well i updated to 4.1 and now i have another big problem: activation
    the previous owner was on orange (and the phone is probably locked on orange) im on orange too so i thought there will be no problems but apple does not activate it.
    i tried DVD Jon's iPhone Activation Server but it was not updated for new itunes and i found out that phonebook sim activation was patched.
    are there any solutions left or im ***** screwed?
    btw im from romania
     
  7. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #7
    Are you also using Orange but in a different country than what the phone was originally purchased at?
    You can get a sim from the carrier that the phone is locked to in order to activate it. Check ebay, even prepaid or inactive sims will do the trick.
     
  8. oanraduk thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 15, 2010
    #8
    that is indeed the problem!
    thank you all very much
    wow i would never tohught that one simple reset will cause so many problems.
     
  9. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #9
    Yes, its a pain and Apple is not making it any easier on us:D
     
  10. oanraduk thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 15, 2010
    #10
    another quick question: does this mean that it is locked in Orange RO?
     
  11. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #11
    Not sure what company it's locked to.
    The seller didn't mention?
     
  12. iPhone-power macrumors 6502a

    Joined:
    Nov 12, 2009
    #12
    Yea, he's on a 3GS so he updated the baseband, so now he cannot unlock it to use it either.
    He just created a paperweight !

    Why do people go off half cocked and rush into things they cannot undo ?
    I have never understood that !
     
  13. oanraduk thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 15, 2010
    #13
    well he bought it form orange french

    if you read everything you will see that the phone was unusable and the only firmware i could install was 4.1.
    so... what was the better option?
    and the phone is locked for Orange RO?
     
  14. labman macrumors 604

    labman

    Joined:
    Jun 9, 2009
    Location:
    Mich near Detroit
    #14
    I'm afraid wait is your option we are hoping the new JB will come out this week but nobody knows for sure. with out SHSH Blobs you are stuck for now i am afraid.. original owner should have saved the Blobs then there would be options butwith out them all you can do is wait. :(
     
  15. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #15
    So it will only activate with an orange fr sim.
    Not orange ro.
     
  16. oanraduk thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 15, 2010
    #16
    i understood that. i hoping that i could activate it with an orange fr sim an use it with my orange ro sim without unlocking (locking to be international). but i guess they are just diffrent networks :((

    EDIT: usually how long does it take to develop a unlock exploit?
    (not me lol it was unclear)
     
  17. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #17
    Yes, that's not possible.
    It won't work with any other sim unless you unlock.
     
  18. iPhone-power macrumors 6502a

    Joined:
    Nov 12, 2009
    #18
    It wasn't un-usable when you got it.
    As I said before, it was being in a hurry before researching that caused a problem.
     

Share This Page