Optical cable not detected??

Discussion in 'iMac' started by nicnic77, Jan 11, 2008.

  1. nicnic77 macrumors member

    Joined:
    Nov 18, 2007
    #1
  2. tefleming macrumors 6502

    Joined:
    Oct 13, 2006
    Location:
    ATL
    #2
    I don't remember having to do anything terribly special when I hooked mine up (I'm using the Belkin version of the same cable).

    Have you tried restarting?
     
  3. nicnic77 thread starter macrumors member

    Joined:
    Nov 18, 2007
    #3
    Doesn;t do anything here. All I see are "Inbuilt Speakers" where I assume I should be seing Optical out or something??
     
  4. Jimmdean macrumors 6502

    Joined:
    Mar 21, 2007
    #4
    Do you see the light yourself? Depending on your audio equipment those aren't always on by default...
     
  5. nicnic77 thread starter macrumors member

    Joined:
    Nov 18, 2007
    #5
    The light automatically comes on when I switch the source on the amp..

    I switched into Bootcamp and the RealTec driver detects when the optical cable is plugged in/unplugged, but it sees it as an analgue source, not digital, plus it doesn't seem to carry any sound through.

    Very weird....
     
  6. nicnic77 thread starter macrumors member

    Joined:
    Nov 18, 2007
    #6
    Ok. The cable comes with a 3.5mm jack, which fits into BOTH the optical and microphone jack. I get audio when I connect to the microphone port, but not the optical port, which defeats the purpose of a DAC as the the microphone port is analogue...

    Do I need a different adaptor on the end of the optical cable?? Or are they both the same connections?
     
  7. nicnic77 thread starter macrumors member

    Joined:
    Nov 18, 2007
    #7
    Sorry I'm being retarded. Didn;t realise there is one optical/analogue in and one optical/analogue out.... Works fine now :)
     

Share This Page