OS 10.4 ang G3 ?

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by lapomme, Aug 20, 2010.

  1. lapomme macrumors newbie

    Joined:
    Aug 20, 2010
    #1
    Hello !
    After some reading on this forum ( and others) , i still having some questions about my quest :confused:...
    I have an oldie G3-dv 400 Mghz, HD (external) 120 Go, 512 RAM and i am looking now for a 10.4 tiger dvd ( the black one) . When i called Apple, they told me my G3 can not run with 10.4, 10.3 is the max i can have . But i know some people run with Tiger on their upgraded G3 without any trouble ( low but works) .
    So, I find one 10.4 dv on ..bay BUT the instalation requirements are :
    Apple computer with INTEL, G5 or G4 (PPC) processor, and 512 MB RAM Memory : ( ...)
    * Apple with G4 processor :
    1. XServe
    2. Mac Mini
    3. Macintosh Server
    4. iMac
    5. Power Mac
    6. PowerBook
    7. iBook

    I have the RAM required but not the processor :(...
    Do you think it will work anyway ? Or no hope to get Tiger for G3 :(:(:(...

    Thank you for reading and for your help !
     
  2. AppleCode macrumors regular

    AppleCode

    Joined:
    Jul 28, 2010
    #2
    Tiger requires

    To use Mac OS X v10.4, your Macintosh needs:

    * A PowerPC G3, G4, or G5 processor
    * Built-in FireWire
    * At least 256 MB of RAM
    * DVD drive (DVD-ROM), Combo (CD-RW/DVD-ROM) or SuperDrive (DVD-R) for installation
    * At least 3 GB of free disk space; 4 GB if you install the XCode 2 Developer Tools
    My 400mhz g4 runs tiger.
    You posted the requirements for leopard.
    You may not have a fast enough processor or a firewire port.
     
  3. lapomme thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 20, 2010
    #3
    Thank you AppleCode :apple:

    One more thing :) :

    * Mi iMac have a built-in fire wire (400) , DVD-ROM and 120 Go HD ( external) so , prima facie,he can run Tiger, isn't ?

    *Do you mean the seller made a mystake about Tiger dv requirements and print leopard requirements instead tiger ? Anyway, i will not buy it.

    *Any other Tiger retail dv ( black), if i can find one, will be fine ?
     
  4. g4 powerbookboy macrumors regular

    Joined:
    Aug 10, 2010
    #4
    my g3 imac runs tiger just fine it is 400mhz/256k slot loading. also had it on a g3 powerbook pismo 500mhz/512k and i have tiger on my g4 titanium powerbook 400mhz/512 and on all three tiger runs great.
     
  5. lapomme thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 20, 2010
    #5
    Thank you G4powerbookboy :)
    We have the same kind of G3 i guess.
    So the clue is now find a Tiger .
     

Share This Page