OS won't load

Discussion in 'macOS' started by giyad, Apr 24, 2008.

  1. giyad macrumors regular

    Joined:
    Sep 7, 2007
    #1
    I was reading some RSS feeds today when Safari unexpectedly quit. I reopened it, and it quit again. I figured I may just need to restart my computer, so I did. But now I can't get the OS to load. It passes the point of startup, I put in my password and then it just doesn't do anything after that. The keyboard and mouse function but thats it. What do I do (I'm running Tiger)??

    I tried removing the battery, that didn't work.

    Also, I can log in as guest but not as administrator....
     
  2. motulist macrumors 68040

    motulist

    Joined:
    Dec 2, 2003
    #2
    Start up from the OS install disc by putting the disk in and holding down the letter C as soon as you hit the power button. Once the installer screen appears, open up the Disk Utility program from the menu bar. Run a disk verify and a permissions verify and if you see an error then do a repair on whichever had the error.
     
  3. giyad thread starter macrumors regular

    Joined:
    Sep 7, 2007
    #3
    Thanks, im sure thats the best solution and that it would probably work too... the only problem is my sister through out my install disc with my macbook box, so what do i do :(?? I specifically told her not to throw it out too!!!:mad:
     
  4. kant macrumors 6502

    Joined:
    Jul 22, 2004
    #4
    Doesn't help you fix your computer, but as for the sister, do what I do: She cleaned my closet out many, many years ago with I was a kid. She decided that I was "too old" for comics. For the last ten years I've told her the going rate for an Amazing Spiderman #2 at least once a month.

    Make her buy you a retail version of the OS. That'll teach her not to throw your stuff out anymore. :)
     
  5. killmoms macrumors 68040

    killmoms

    Joined:
    Jun 23, 2003
    Location:
    Washington, DC
    #5
    His sister cleaned out your closet 10 years ago, kant? ;)
     
  6. kant macrumors 6502

    Joined:
    Jul 22, 2004
    #6
    Hmmm. I guess I did leave the pronoun a tad unclear. *shrug*

    but it was more than 10 years ago.

    May 1963 : SMURF 002.500 : NM ($5200.00)


    Mine wasn't mint, but I'd say it was in good to very good. :)
     

Share This Page