Out of box 3GS with 3.1?

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by Luis, Sep 27, 2009.

  1. Luis macrumors 65816

    Luis

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Location:
    Costa Rica
    #1
    I am planning on buying a new 3GS for use in Costa Rica (thus needing to be unlocked) however I am aware that if the phone is in 3.1 then there is no way to unlock it (for now). Does anybody know if the iPhone 3GS's currently sold at stores come loaded with 3.0 (thus unlockable) or 3.1? Alternatively, is there any way to know from the serial number?

    Thanks
     
  2. djarsalan2006 macrumors regular

    Joined:
    Apr 14, 2009
    Location:
    New York City
  3. SAIRUS macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 21, 2008
    #3
    Got a 3gs a week ago, it was 3.01.

    Guess its just luck.
     
  4. ihonda macrumors 68000

    Joined:
    Sep 17, 2009
  5. Mystikal macrumors 68020

    Mystikal

    Joined:
    Oct 4, 2007
    Location:
    Irvine, CA
    #5
    Hopefully my 3G im getting from apple will be 3.0. (hopefully i get lucky at the genius bar).
     
  6. ihonda macrumors 68000

    Joined:
    Sep 17, 2009
    #6
  7. Buskape macrumors 6502

    Buskape

    Joined:
    Dec 10, 2008
    Location:
    NGC 4889
    #7
    Received my 3GS in the mail on friday it was in 3.0
     
  8. bytethese macrumors 68030

    bytethese

    Joined:
    Jun 20, 2007
    Location:
    Cranford, NJ
    #8
    How do you propose someone with a new phone downgrade when their ECID is not on file with Saurik?
     
  9. jkarp macrumors member

    Joined:
    Nov 3, 2008
    #9
    i got a 3GS yesterday from the apple store in denver (cherry creek) and it was running 3.0.1.

    ...josh
     
  10. nyfinest32 macrumors regular

    Joined:
    Oct 16, 2007
    #10
    ^^^ what he said!
     
  11. Tajik macrumors newbie

    Joined:
    Aug 8, 2009
    #11
    Got one on Friday with old firmware. They told me to upgrade using itunes :p
     
  12. TheHeadFL macrumors member

    Joined:
    Jul 9, 2009
    #12
    Not to mention that he cannot unlock even then because the baseband would be upgraded.
     
  13. loki007420 macrumors member

    Joined:
    Jul 7, 2009
    Location:
    Detroit
    #13
    my buddy picked one up at a apple store last week and it had 3.01 on it but they upgraded it to 3.1 before he left the store... He tried to not let them but they basicly said they had too before it left the store..
     
  14. gngan macrumors 68000

    gngan

    Joined:
    Jan 1, 2009
    Location:
    MacWorld
    #14
    Maybe buy a iphone with factory unlock? SIMPLE
     
  15. Luis thread starter macrumors 65816

    Luis

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Location:
    Costa Rica
    #15
    Thanks all for the answers, I guess it is more of a matter of luck it seems.

    Yeah SIMPLE when you are in a country that actually sells them! :rolleyes:
     
  16. dhlizard macrumors G4

    dhlizard

    Joined:
    Mar 16, 2009
    Location:
    The Jailbreak Community
    #16
    I'd of taken the Genius dude out for dinner on me to "forget" the firmware update !
     
  17. Snide macrumors 6502a

    Snide

    Joined:
    Apr 12, 2005
    #17
    -which is why I would only buy one through the online store at this point.
     

Share This Page