Overclocking???

Discussion in 'iMac' started by Fonzijr1964, Aug 10, 2008.

  1. Fonzijr1964 macrumors 68000

    Fonzijr1964

    Joined:
    Feb 26, 2008
    Location:
    Maryland
    #1
    Ok so up until today i did not know you could over clock your Mac but now i know u can i would like to try on my iMac (see signature [its a pre 3.06 iMac]).

    Can anyone offer any advice / experiences with me.

    Basically can you give me pros / cons and if you think i should do it
    And if u think i should do it tell me the best way

    Thanks
     
  2. brand macrumors 601

    brand

    Joined:
    Oct 3, 2006
    Location:
    127.0.0.1
    #2
    What gave you the idea that you could overclock your iMac? As of right now the only Mac tat can be overclocked is the Mac Pro.
     
  3. cherry su macrumors 65816

    cherry su

    Joined:
    Feb 28, 2008
    #3
    well overclocking your computer makes it even hotter…and the current iMacs are already hot…so…
     
  4. alphaod macrumors Core

    alphaod

    Joined:
    Feb 9, 2008
    Location:
    NYC
    #4
    Since there is no BIOS to change the multiplier, you can't overclock.
     
  5. bob vansteel macrumors regular

    Joined:
    Jun 13, 2008
    #5
    your mac is already clocked at 2.8Ghz why the heck do you even need to overclock it....it's not like your trying to cure cancer! If it's for gaming, a new GPU is what you want, because overclocking isn't going to produce any better results as long as you have that GPU. The only reason i would overclock that imac is if i was doing some heavy 3D rendering...in which case I would have bought a Mac Pro.
     
  6. Fonzijr1964 thread starter macrumors 68000

    Fonzijr1964

    Joined:
    Feb 26, 2008
    Location:
    Maryland
    #6
    some guy in another form said you could "over clock to 3.06Ghz cuz thats all apple did" so i wanted to try it out.

    I though you couldn't over clock a mac.

    I had a PC that was over clocked at 15% so i wanted to try 10% on the mac but i guess not.

    Although if anyone could tell my how to do it on a Mac Pro that would be great as i am getting one soon
     
  7. bob vansteel macrumors regular

    Joined:
    Jun 13, 2008
    #7
    NO it is impossible to overclock an iMac...as for the mac pro, there is alegendly a program that can do so...there was an article on it a few weeks ago, just run a search on it.
     
  8. rfruth macrumors regular

    rfruth

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Location:
    Texas
    #8
  9. alxths macrumors 6502

    Joined:
    Apr 3, 2003
    #9
    People overclock the video cards on their MBP's, so it's likely possible on the imacs too. That'd probably be more worth your while, performance-wise. Although personally, I'd never play around of an irreplaceable component of a 1500-2000 computer.
     
  10. Dmac77 macrumors 68020

    Dmac77

    Joined:
    Jan 2, 2008
    Location:
    Michigan
    #10
    1) Why the heel do you need more speed then that!?

    2) If you need more power then that, why didn't you get a MacPro, they're only $200 more you know.

    3) Do you like the smell of burnt coffee/burning silicon? Because you better if you want to try to overclock an iMac!

    Don
     
  11. Fonzijr1964 thread starter macrumors 68000

    Fonzijr1964

    Joined:
    Feb 26, 2008
    Location:
    Maryland
    #11
    lol yeah

    i thought as much
     

Share This Page