Panasonic PV-DV400D MiniDV Firewire not recognized?

Discussion in 'Digital Video' started by iCube, Aug 29, 2009.

  1. iCube macrumors 6502

    Joined:
    Nov 3, 2007
    #1
    I tried to import some Digital Video to my hard drive for the first time and Image Capture, iMovie 6 HD or iPhoto 7 will not recognize the camera. I'm using OS X 10.5.8 on my iBook G4 1.2GHz. The camera is about 7 yrs old. Are there drivers available, I can't seem to find any.
    Thanks for reading!
     
  2. matteusclement macrumors 65816

    matteusclement

    Joined:
    Jan 26, 2008
    Location:
    victoria
    #2
    silly question but are you positive the firewire on both your G4 and the camera are working?

    have you tested both?
    a 7 year old firewire port may have called in it's time...
     
  3. iCube thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Nov 3, 2007
    #3
    I tested my iBook Firewire port, cable etc. and it all worked.
    The camera is from 2000/2001. I had iMovie running when I turned the camera on, which was incorrect. I needed to have the camera in VCR mode first and then fire up iMovie. It's amazing how important the starting sequence is!! My iBook is a G4 1.2GHz 10.5.8 from 2005 and it imported the footage flawlessly and very easily. This inspired me to buy a new Canon ZR960 MiniDV Firewire camcorder for $249 at BestBuy today. I've been using a Flip Video USB camera for a while.

    Now it's time to have some fun with my Intel Mac mini 1.83 C2D running 10.6 with iMovie '09!!!
    Thank you!

    Here's the edited footage thanks to you!

    http://www.youtube.com/watch?v=M4FdNidUOrY
     
  4. matteusclement macrumors 65816

    matteusclement

    Joined:
    Jan 26, 2008
    Location:
    victoria
    #4
    ah, lessoned learned.

    my FW audio interface, M-audio 1812, does the same thing.
    Or if I disconnect it, I have to restart my imac for it to register again.
     

Share This Page