Parallels 5 freezes during initial VM configuration

Discussion in 'Windows, Linux & Others on the Mac' started by wesleyh, Nov 16, 2009.

  1. wesleyh macrumors 6502

    Joined:
    Mar 23, 2007
    #1
    Just got my new imac, installed windows xp via bootcamp. Then ran parallels and it showed me an initial configuration thingie for this VM.

    It's been stuck on step 1 for well over 2 hours now, I was able to use a button to go into manual configuration but all this does it show me windows xp starting and then ending in a blue screen, then it simply returns to the configuration screen again, still showing it's at step 1 of 4. There is no way to quit the program as it keeps saying you must do all 4 steps. I suppose I could do a force quit but I'm unsure if there are any bad consequences.... Ideas?
     
  2. wesleyh thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Mar 23, 2007
    #2
    Ok i force quit it, redid it, stops at the exact same spot. Did manual and took a screenshot of the BSOD.

    It says:

    DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

    And a bit further down:

    ftdisk.sys
    AppleMNT.sys

    Any ideas?
     
  3. gabat macrumors newbie

    Joined:
    Nov 23, 2009
    #3
    I have the same problem...

    Nothing works....Have you found a solution?
     
  4. CyberBob859 macrumors 6502

    CyberBob859

    Joined:
    Jun 13, 2007
    #4
    I had some issues with Parallels 5 trying to convert a VM used in Parallels 4. Got the same BSOD message. Digging into the Parallels forums seem to indicate that if you set the number of processors used to 1 in the VM, the problem goes away. You may want to consider trying this to see if it resolves your problem.
     
  5. gabat macrumors newbie

    Joined:
    Nov 23, 2009
    #5
    Thank you for the reply.

    I have already tried this. unfortunately doesnt work. My processors number is always at 1 :(
     
  6. HalfNelson macrumors member

    Joined:
    Aug 27, 2010
  7. Frosties macrumors 6502a

    Frosties

    Joined:
    Jun 12, 2009
    Location:
    Sweden
    #7
    Does the bootcamp partition run without problems? Could be that you have old drivers that needs to be updated.
     

Share This Page