Parallels 8/ Windows 7 really slow, help?

Discussion in 'Windows, Linux & Others on the Mac' started by yosemiteg, Mar 30, 2013.

  1. yosemiteg macrumors newbie

    Joined:
    Mar 5, 2013
    #1
    Hi,

    I don't know if I'm having problems with my parallels/windows software. Every time I start parallels/windows, it takes a very, very long time to come up and then works very slowly and hangs frequently. It's my first mac and I've only had it for 6 months, so I don't have much on it. It can take up to 15 minutes to come up. It's to the point that I never want to use it and I have a lot of Windows software. This can't be right.

    Please help, I know a little about computers, but I'm far from an expert.

    Thanks,
    Gina

    Here are the specs:

    OS 10.8.3
    Model Name: MacBook Pro
    Model Identifier: MacBookPro9,2
    Processor Name: Intel Core i5
    Processor Speed: 2.5 GHz
    Number of Processors: 1
    Total Number of Cores: 2
    L2 Cache (per Core): 256 KB
    L3 Cache: 3 MB
    Memory: 4 GB

    Parallels 8.0
    Windows 7, Service Pack 1
    64 bit operating system
    Memory: 1GB
     
  2. Isamilis macrumors 6502

    Joined:
    Apr 3, 2012
    #2
    It's not common. Check other programs running using Activity Monitor. How much RAM did you allocate for win7? Also, use 32bit version of win7 will use less RAM.
     
  3. yosemiteg thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 5, 2013
    #3
    I've gotten to the point that I close all other apps before I start Parallels. I don't know what Activity Monitor is. Where do I find it. Sounds like Task Manager from PC.

    Don't know how much is allocated for win7, don't know how to do it. Windows - Computer - Properties spec said Memory: 1 GB.

    I will reload Windows 32 bit

    Thanks
     
  4. SlCKB0Y macrumors 68040

    SlCKB0Y

    Joined:
    Feb 25, 2012
    Location:
    Sydney, Australia
    #4
    It really needs 2GB. This is your problem.
     
  5. yosemiteg thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 5, 2013
    #5
    How do I do that?

    It also takes a long time for parallels and windows to come up. I don't think that's the 1GB in Windows, is it?
     
  6. SlCKB0Y macrumors 68040

    SlCKB0Y

    Joined:
    Feb 25, 2012
    Location:
    Sydney, Australia
    #6

Share This Page