Parallels really sluggish?

Discussion in 'Windows, Linux & Others on the Mac' started by Tr3p3, May 8, 2008.

  1. Tr3p3 macrumors newbie

    Joined:
    Feb 20, 2008
    #1
    I just purchased a new 3.0 gHz iMac. My first intel mac.

    I installed vista ultimate on bootcamp, and installed parallels in OsX, using my bootcamp partition.

    Windows is running fine in bootcamp, but it's REALLY sluggish in parallels. First, the moving circle next to the mouse arrow will freeze and then go really fast to catch up, then freeze and go really fast again, like it's studdering. Also, if i minimize or maximize a window, I watch the window shrink or get bigger realllly slow. And if I try to play any music it's studders and skips.

    I wasn't expecting flawless performance, but I figured it would be a little better than it is. Obviously I did something wrong. Does anyone have any suggestions? I already uninstalled parallels and reinstalled. And uninstalled the parallels drivers and reinstalled. same problems!
     
  2. ergdegdeg Moderator emeritus

    ergdegdeg

    Joined:
    Oct 13, 2007
    #2
    How much RAM did you assign to the virtual machine?
     
  3. Tr3p3 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Feb 20, 2008
    #3
    i've tried all different values, from 500 MB to the max. Same problems.
     
  4. Patrick425 macrumors member

    Joined:
    Aug 12, 2007
    #4
    yeah i figured adjusting how much ram parallels uses would fix it but i guess not. weird... maybe try going to their website and customer support?
     

Share This Page