PCI link speed not showing

Discussion in 'Mac Pro' started by ScrappyCoco, Sep 2, 2013.

  1. ScrappyCoco macrumors newbie

    Joined:
    Aug 27, 2013
    Location:
    san mateo
    #1
    hi i have a gtx 680 4gb in a 5.1 mac pro but im getting a error that says there was an error receiving pci information is there anyway to find out if my link speed is 5.0 instead of 2.5 because i have the latest nvidia drivers installed


    [​IMG]
    [​IMG]
     
  2. flowrider macrumors 601

    flowrider

    Joined:
    Nov 23, 2012
    #2
    ^^^^It's an known issue when using non-flashed (non EFI) Graphics cards. They report an error while trying to gather PCI card information.

    I believe the Link Speed on 4,1 and 5,1 is full PCIe speed of 5.0 GT/s. A 3,1 Mac would only show 2.5 GT/s with a non-flashed card.

    Lou
     
  3. Studio K, Sep 2, 2013
    Last edited: Sep 2, 2013

    Studio K macrumors 6502

    Studio K

    Joined:
    Feb 17, 2013
    Location:
    United States
    #3
    I am using a GTX 650 (non-EFI card) and see the same message that you are seeing in System Information>PCI Cards.

    I suspect that this is the way it is with non-Apple cards (as Lou pointed out).
     
  4. xcodeSyn macrumors 6502a

    Joined:
    Nov 25, 2012
    #4
    You can download OpenCL OceanWave & Bandwidth Benchmark V 1.61 from here. It'll show the GPU link speed. Another way is to download CUDA Mac driver from NVIDIA site and CUDA-Z. Install CUDA driver before running CUDA-Z, and click the Performance tab to see the link speed in the Host to Device and Device to Host category.
     
  5. ScrappyCoco thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 27, 2013
    Location:
    san mateo
  6. ScrappyCoco thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 27, 2013
    Location:
    san mateo
    #6
    i have my card in the second 16x slot and i feel like this card is to heavy and is stressing on the slot by hanging in mid air any suggestions i dont think that metal screw bar does anything
     
  7. ActionableMango macrumors 604

    ActionableMango

    Joined:
    Sep 21, 2010
    #7
    If you have Windows, flashing this card is very easy; I recommend it.
     
  8. ScrappyCoco thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 27, 2013
    Location:
    san mateo
    #8
    How so?
     
  9. xcodeSyn macrumors 6502a

    Joined:
    Nov 25, 2012
    #9
    If you use Windows in Boot Camp, an unflashed GPU only has 2.5GT/s link speed, but EFI-flashed GPU would get 5GT/s speed, same as in OS X. This thread has all the information you need, thanks to Dr. Stealth.
     

Share This Page