PCs GTX285/275/260/295 working in any MacPro....

Discussion in 'Mac Pro' started by netkas, May 27, 2009.

  1. MacVidCards Suspended

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Location:
    Hollywood, CA
  2. fouel macrumors member

    Joined:
    May 14, 2008
    #477
    I hear that Resolve needs two nivdia cards,not ati card.
    If use a non-apple card,please flashed cards first.
     
  3. fm78, Oct 12, 2011
    Last edited: Oct 12, 2011

    fm78 macrumors newbie

    Joined:
    Sep 20, 2011
    #478
    I read the complete thread 3 times and some older posts are very interesting, but i dont know what to do exactly. I installed the Nvidia card in Slot 1 and installed the "Enabler_for_Nvidia_and_multiple_ATI_cards.pkg". I will buy another 8800GT and flash it with an EFI bios. I thought it might also work with the ATI x1900. Do i need to change something with the command shell?

    Would you be so kind and write down what i am maybe doing wrong? In german we say, maybe i got tomatoes on my eyes :D


    Mac: 2.1 Intel 8-Core
    GFX: ATI X1900XT
    GFX: PNY 285GTX 1GB Vram (2 powercable are installed)
    OSX: 10.6.8 Snow Leopard


    The Nvidia card is recognized by the system, but if i open the app "Open GL extesions Viewer 4.0" it only shows up the Ati card.

    EDIT:
    Now i read all the posts again and tried to follow every desciption. After all i know that only a 8800GT flashed for Mac will work though. But before i tried this:

    1. sudo su ;inside the terminal and if not already in sudo root
    2. chown -R root:wheel /System/Library/Extensions/ATY_Init.kext
    3. chmod -R 755 /System/Library/Extensions/ATY_Init.kext
    4. touch /System/Library/Extensions

    -> http://forums.macrumors.com/showpost.php?p=8199351&postcount=236

    And now my 285GTX only shows up as "display" and not with the netkas signed thing. I reinstalled the enabler and now a "Unknown Nvidia card" is diplayed.

    How do i get the 285gtX back? 8800GT is ordered.
     
  4. DeCompose macrumors newbie

    Joined:
    Feb 10, 2011
    #479
    Similar problem here.

    MacPro 3.1
    8800GT
    GTX285

    in Snow Leopard everything is working fantastic, but in Lion there is not a sign of GTX285 to work.

    Any one to help us? Please :)
     
  5. MacVidCards Suspended

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Location:
    Hollywood, CA
    #480
    ATY_Init works just fine

    I have it on 2 different Mac Pros and just about any Nvidia card works with it.

    if it isn't working for you, problem is on your end

    be sure you have Lion version

    Try with JUST the GTX285 installed, and keep in mind that card won't light up until end of boot sequence.

    Easy way to tell if boot is over is when volume keys work

    If you want to solve issues, best if you have another Mac and set up Screen Sharing

    ATY_Init works
     
  6. DeCompose macrumors newbie

    Joined:
    Feb 10, 2011
    #481
    Unfortunately not working for me :(

    Tried in Lion 10.7.2 and now I've installed 10.7.0. Same thing just see Display. I need GTX as a second card just for GPU processing. 8800GT is in Slot 3, GTX285 is in slot 1.

    ATY_init is from July 22nd. Hope that one is the right?

    Thanks

    ----------

    Now with the GTX285 only via Screen Sharing I can see there is no driver for the card. and it gives me some generic resolution. About This Mac shows no graphics card inside and no display.
     
  7. Hennesie2000 macrumors 68000

    Joined:
    Sep 29, 2007
    Location:
    Maryland
    #482
    Anyone know how to get a GTX 295 Dual PCB working in 10.6.5+?

    I have a 2006 Mac Pro with an 8800GT and a GTX 285 in it right now running fine with 10.6.8. When I tried putting the GTX 295 in it and update past 10.6.4 it no longer works. I have been reading all over the net but I am having a hard time finding a step by step instruction set. I'd love to be able to use the 295 in OS X even if it really only works like a GTX 260 and be able to use the 295 in Windows for when I am gaming.
     

Share This Page